На телеканалі «Миколаїв» стартує новий проект «Дебати»

На телеканалі «Миколаїв» стартує новий проект «Дебати»

26 лют. 2019

У вівторок, 26 лютого, о 21:10 в ефірі телеканалу «Миколаїв» стартує новий телевізійний проект суспільно-політичного мовлення - «Дебати». Суспільно-політичне ток-шоу виходитиме в ефір щовівторка о 19:20. Час виходу 26 лютого інший через спецпроект на Суспільному до Дня кримського спротиву російській окупації.

Цей проект планується використовувати, як постійно діючий місцевий майданчик для обговорення будь-яких громадських тем. Він дає можливість учасникам «Дебатів» висловити власну точку зору та бачення теми, що обговорюється. Навчитись культурі дебатування, веденню ґрунтовної дискусії, відстоюванню своєї позиції аргументовано та спираючись на факти.

За словами т.в.о. продюсерки Миколаївської філії Суспільного Тетяни Мілякіної, «Дебати» в ефірах регіонального мовника — не політичний і передвиборчий проект. Його мета – обговорення в прямому ефірі соціально важливих тем, які нині турбують суспільство. Це можливість для усіх громадян на платформах Суспільного знайти вирішення важливих проблем. Для миколаївців це проблеми ЖКГ, безпритульних тварин, транспортного сполучення, шкільна освіта тощо.

«Основне завдання дебатів – культура діалогу, почути один одного, знайти правильне рішення. Таким чином Миколаївська філія Суспільного збільшує частку суспільно-політичного контенту власного виробництва. Над створення 56-хвилинного щотижневого продукту працює злагоджена команда: редактори, оператор, режисер, звукорежисер, також задіяна технічна група філії», - зазначила Тетяна Мілякіна.

Тема першої програми: «Безпритульні собаки: вуличне, але життя чи евтаназія?».
Ведуча «Дебатів» у студії  Миколаївської філії - Анастасія Тімановська. Учасниці передачі: психологиня Олександра Фінькова та зоозахисниця Олена Бардан.

Олександра “ЗА” безповоротній відлов безпритульних тварин. Вона вважає, що здичавілому хижаку не місце там, де проживають люди. І має свою аргументовану позицію, яку озвучить в ефірі.

Олена “ПРОТИ” безповоротного відлову  безпритульних тварин. Вона захищає право безпритульних собак на життя, в тому числі  і на міських вулицях.  Утримує вдома 12 котів і 8 собак, яких забрала з вулиці. Олена також має аргументи на користь своєї позиції.

 

Завдяки грантовій підтримці посольства США у межах цього проекту Миколаївська філія одержала сучасну техніку, обладнала нову студію. Чотири роботизовані телевізійні камери, які знімають в HD-якості, пульт дистанційного керування, монітори, екрани та супутнє обладнання Олександр Лієв передав під час зустрічі з командою Миколаївського Суспільного

«Хочу подякувати команді професіоналів, які розробили, виготовили та змонтували декорації. Це, дійсно, професіонали своєї справи. Декорації вражають. Вони абсолютно нового рівня і якості, яких ще не було у студіях телеканалу», - подякував менеджер Миколаївської філії Суспільного Дмитро Лугінець.

Нагадаємо, наприкінці жовтня минулого року у радіоефірі та на діджитал-платформах філій Суспільного стартував суспільно-політичний проект "Дебати на вимогу".