«Червона зона» — спільний спецпроєкт UA: МИКОЛАЇВ з місцевими медіа

«Червона зона» — спільний спецпроєкт UA: МИКОЛАЇВ з місцевими медіа

24 лис. 2021

25 листопада о 19:20 дивіться в телеефірі та соцмережах спеціальний проєкт «Червона зона», присвячений пандемії коронавірусу та вакцинації від COVID-19 на Миколаївщині. Прямий ефір готують спільно команди трьох миколаївських телеканалів — UA: МИКОЛАЇВ, МАРТ і НіС-ТВ.

Читайте також: У регіональному телеефірі Суспільного побільшає інформаційних випусків

З 26 жовтня Миколаївська область – у "червоній" карантинній зоні. Три місцевих телеканали об’єднали свої зусилля у спеціальному проєкті, щоб з’ясувати, як змінилося життя жителів області за місяць суворих карантинних обмежень, проаналізувати ситуацію в регіоні та розвінчати міфи навколо вакцинації.

Спецпроєкт виходитиме зі студії Суспільного в Миколаєві та складатиметься з 3-х блоків. Вони міститимуть факти про реальний стан у лікарнях «червоної зони», думки лікарів, інформацію від чиновників про ресурси у боротьбі з ковідом, про те, як функціонує регіон в умовах обмежень, з якими труднощами стикнулися миколаївці, наскільки ефективними є обмежувальні заходи і як здійснють контроль за виконанням обмежень, а також чому люди бояться вакцинуватися. Ведучі разом з гостями ефіру проаналізують, наскільки ефективна інформаційна кампанія, які існують міфи про вакцину і вакцинацію та спростують їх.

«Трьома командами спільно розробляємо сценарій, його структуру, прагнемо не обмежуватися тільки містом, а й показати реальну картину “в глибинці”, долучити до розмови представників громад Миколаївщини, розказати історії реальних людей. 100 хвилин у прямому ефірі ми поділили на три тематичних блоки, наповнюємо їх статистичними даними, сюжетами, інтерв’ю, плануємо і пряме включення з лікарні. До обговорення проблем запрошуємо компетентних спікерів: лікарів, підприємців, чиновників та інших, — розповідає тимчасово виконувачка обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба. — Днями ми провели гарячу лінію на тему вакцинації, під час ефіру отримали від наших глядачів запитання, які свідчать про необхідність фахових роз’яснень на цю тему та брак об’єктивної інформації. Тож під час марафону надамо повну інформацію, без маніпуляцій і прикрашень, щоб наші глядачі могли зробити усвідомлений вибір – вакцинуватися чи ні, – що базується не на чутках і міфах, а на знаннях та переконливих доказах».

Ведучі спецпроєкту: Ірина Федоровська (UA: МИКОЛАЇВ), Олександр Матюшенко (МАРТ), та Наталя Приходько (НіС-ТВ). Прямий ефір виходитиме з сурдоперекладом.

Дивитися онлайн трансляцію можна на сайті філії та ютуб-каналі філії.

Нагадаємо,  Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. В Миколаївській області — це телеканал UA: МИКОЛАЇВ і радіо Українське радіо Миколаїв. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.   

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці, інстаграм-сторінці; та  Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.