«День Гідності» — команда Суспільного готує міжрегіональний спецефір

«День Гідності» — команда Суспільного готує міжрегіональний спецефір

19 лис. 2021

У неділю, 21 листопада, на регіональних телеканалах Суспільного вийде прямоефірний спецпроєкт «День Гідності», який готують команди мовника у всіх регіонах. Початок — о 16:30. 

«Хочеться, щоб спеціальний ефір об’єднав наших глядачів та занурив у мандрівку спогадами учасників Євромайдану. Глядачі побачать 22 включення з головних площ, меморіалів Небесній сотні та інших місць, які назавжди увійшли у історію Революції Гідності у вашому місті. Сподіваюсь, розмаїтий досвід учасників ефіру нагадає нам всім наскільки Революція Гідності стала важливою подією в житті кожного українців», — розповіла головна редакторка спеціального проекту Ірина Цибух.

Читате також: Історія розвитку обласного радіо Миколаївщини — «Вся країна» про історії радіомовлення у регіонах

Кореспонденти Суспільного включатимуться у прямий ефір з локацій, пов’язаних з Революцією гідності: зі скверів та площ, де розгорталися події у 2013-2014 роках, місць, де стояли блокпости, та храмів, де збирали волонтерську допомогу для учасників Майданів. Ведучим у київській студії спецпроєкту буде Олександр Єльцов, а з Майдану Незалежності в ефір вмикатиметься Світлана Стеценко. Головний режисер проєкту — Сергій Жулін.


Команда Суспільне Миколаїв проводитиме пряме включення з площі Соборної – місця, де 92 дні стояв миколаївський Майдан, поруч – будівля облради, яку штурмували та намагалися захопити прихильники «руської весни». Також поруч Вічний вогонь та меморіал і братська могила воїнів-ольшанців – визволителів Миколаєва, на якій учасники Антимайдану розташували намети, збирали підписи за так звану "Миколаївську народну республіку" і грали у футбол. Кореспондентка Валентина Гурова та операторка Юлія Філімон поспілкуються з Іллею Зелінським – активістом  миколаївського Майдану, учасником АТО, екс-«Азовецем», засновником ГО «Бузький Гард Миколаїв» та керівником ГО «Спілка військових добровольців». Він брав участь у розгоні Антимайдану 7 квітня, коли його учасники намагалися захопити будівлю Миколаївської ОДА.

«У прямому ефірі наша кореспондентка покаже, де і як стояв миколаївський Майдан, проведе глядачів пам’ятними для нас місцями, розкаже, чому постала необхідність миколаївцям вийти на центральну площу міста, як згуртовувалися люди для відсічі русской весне. Через 8 років потому ми маємо змогу оцінити значення і наслідки подій, про які говоритимемо на включенні, для цілого регіону. На відміну від 2013-го, вже маємо наочну картину так званих народних республік, однією з яких могла стати і Миколаївщина. В той час, як на братській могилі визволителів міста проросійські активісти облаштували наметове містечко і агітували за “МНР”, такі люди як Ілля довели: Миколаїв – це Україна», — зазначає тимчасово виконувачка обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба.

Нагадаємо,  Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. В Миколаївській області — це телеканал UA: МИКОЛАЇВ і радіо Українське радіо Миколаїв. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.  

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці, інстаграм-сторінці; та  Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.