Команда Суспільне Миколаїв озвучила казки для дітей з порушеннями зору

Команда Суспільне Миколаїв озвучила казки для дітей з порушеннями зору

12 лис. 2021

Команда Суспільне Миколаїв підготувала проєкт «Послухай казку» для дітей з порушеннями зору. Працівники озвучили 11 віршованих і прозових казок місцевих письменниць та передали до дитячого відділення Миколаївської обласної офтальмологічної лікарні, а також до дитячого садка «Миколаївський спеціалізований навчально-виховний комплекс для дітей зі зниженим зором».

Читайте також: Суспільне презентує YouTube-канал для дітей

Проєкт ініціювала кореспондентка новин Суспільне Миколаїв Ольга Руда.

«У нас творчий колектив і різноманітні проєкти, які ми робимо повсякчас. Ідея записати аудіокаказки для дітей зі зниженим зором була давно. За допомогою голосу та музичного супроводу, звукових спецефектів ми захотіли познайомити діток з творчістю миколаївських письменниць», розповідає Ольга Руда.

Для проєкту «Послухай казку» команда Суспільне Миколаїв обрала твори миколаївських письменниць Галини Запорожченко, Віри Марущак та Тетяни Сквірської.

«Для нас було принципово працювати саме з місцевими літераторами, і ми вдячні письменницям за довіру і підтримку. Ольга Руда зуміла заразити своєю ідеєю усіх шукала місцевих авторів, заручилася їхньою згодою, вибирала твори, до кожної казки підбирала голос. Ми задумали, щоб у проєкті "зазвучали" всі редакції. Це вдалося, попри завантажений робочий графік. Над музичним оформленням протягом тижня працювала звукорежисерка Олена Кисляк.  Такі проєкти об’єднують і підтверджують, що Суспільне це не тільки і не стільки ефіри і публікації, це люди, які небайдужі до інших. Мене тішить, що у нашому колективі народжуються ідеї подібних акцій. І саме завдяки ним Суспільне стає ближчим», — зазначає тимчасово виконувачка обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба.

Кореспондентка новин Суспільне Миколаїв Валентина Гурова розповідає, що людині, яка зазвичай начитує новинні сюжети, важко «перемкнутися» на казки. Але варто згадати дитинство — і вдається: починаєш змінювати голос та тембр.

«Такі заходи дуже важливі, тому що наше ставлення до дітей це, насамперед, ставлення не як до дитини-пацієнта. Наше ставлення як до своїх діточок. А що ми бажаємо їм, як своїм діточкам? Щоб вони почувалися затишно, впевнено і не відчували загрози для себе. Тому атмосфера аудіокнижок дуже приємно впливає. Дитина лікується в ігровій формі», — каже головна лікарка дитячого відділення Миколаївської обласної офтальмологічної лікарні Красіміра Рилькова.

«Яка дитина не любить казку? Я хочу подякувати від адміністрації школи, від всього колективу і від наших діточок колективу Суспільне Миколаїв за таку ініціативу, за творчий підхід, за те, що згадали про наших дітей, вклали душу і серце для того, щоб зробити нашим дітям приємне. Я думаю, що і батьки наші теж будуть задоволені. Хочу побажати міцного здоров’я всім, хто причетний до цієї доброї справи, і побільше таких цікавих ініціатив. Ми раді будемо бачити вас у себе в гостях», — дякує директорка Миколаївської спеціальної школи для дітей з порушеннями зору Антоніна Могильникова.

Нагадаємо,  Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. В Миколаївській області — це телеканал UA: МИКОЛАЇВ і радіо Українське радіо Миколаїв. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.  

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці, інстаграм-сторінці; та  Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.