Зустріч юних краєзнавців «Єднаймося заради України»: Суспільне Миколаїв — інфопартнер

Зустріч юних краєзнавців «Єднаймося заради України»: Суспільне Миколаїв — інфопартнер

7 жов. 2021

З 7 до 10 жовтня у Баштанському районі в урочищі Мар’їнське (Мар’їн гай) відбуваються обласні туристсько-краєзнавчі та військово-патріотичні події до Дня захисника і захисниці України. Миколаївська філія Суспільного (телеканал UA: МИКОЛАЇВ та Українське радіо Миколаїв) інформаційно підтримує подію.

Читайте також: Театралізований перформанс «…30 із 40…» покажуть регіональні телеканали Суспільного

Міжрегіональна зустріч юних краєзнавців «Єднаймося заради України» — це відкриті змагання з військово-прикладних видів, чемпіонат Миколаївської області зі спортивного туризму серед юнаків. Організовує заходи Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді. 

У програмі «Радіодень» ведуча Оксана Хмельова разом із директоркою Комунального закладу «Миколаївський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Тетяною Андрійчук та завідуючим відділом національно-патріотичного виховання КЗ «Миколаївський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Володимиром Мінаковим обговорили, що у програмі заходів, скільки учасників чекають та яка головна мета і завдання події.


«Традиційно такі збори ми проводимо у травні, але через карантинні обмеження, цього року ми перенесли їх на жовтень. І це чудова нагода присвятити ці заходи Дню захисника і захисниці України. Саме цього року додався ще один напрямок – національно-патріотичний», — розповідає Тетяна Андрійчук.


За словами тимчасово виконувачки обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галини Щерби, Суспільний мовник Миколаївщини не вперше надає інформаційну підтримку подіям, які організовує Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді. На початку червня Суспільне Миколаїв висвітлювали проведення обласного етапу військово-патріотичної дитячо-юнацької гри «Сокіл» («Джура»).

«Цього разу – комплекс туристсько-краєзнавчих та військово-патріотичних заходів з учнівською молоддю, приурочених до 14-го жовтня, за участі бійців Національної гвардії, ветеранів Антитерористичної операції та Операцій об’єднаних сил. Діти мають усвідомлювати, що ця дата – не “день привітань хлопчиків”, а День захисників і захисниць України, День українського козацтва, день повернення до джерел і вшанування героїчної звитяги українців. Тож про заявлені у програмі дослідження рідного краю, ділові ігри, розвиток лідерства, туристичні чемпіонати розкажемо на всіх своїх платформах», — зазначає Галина Щерба.

Нагадаємо,  Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. В Миколаївській області — це телеканал UA: МИКОЛАЇВ і радіо Українське радіо Миколаїв.   

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці, інстаграм-сторінці; та  Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.