Суспільне Миколаїв інформаційно підтримає V Фестиваль актуального мистецтва Mykolaiv ART Week: CHANGE

Суспільне Миколаїв інформаційно підтримає V Фестиваль актуального мистецтва Mykolaiv ART Week: CHANGE

1 жов. 2021

З 1 до 17 жовтня у Миколаєві проходитиме  V Фестиваль актуального мистецтва Mykolaiv ART Week: CHANGE. Миколаївська філія Суспільного (телеканал UA: МИКОЛАЇВ та Українське радіо Миколаїв) інформаційно підтримує подію.

Читайте також: Регіональні проєкти — на новому ютуб-каналі «Суспільне Країна»

Художники, фотографи та скульптори подавали свої заявки на участь у конкурсі з 31 серпня до 12 вересня. Загалом надійшли 149 заявок із 30 країн, зокрема з України, Франції, Чехії, Данії, Іспанії, В’єтнаму, Мексики, Сполучених Штатів Америки, Демократичної республіки Конго та інших.

«Плануємо висвітлювати перебіг мистецької події на всіх платформах Суспільне Миколаїв. Це зустрічі у радіо- та телестудіях з організаторами й учасниками фестивалю Mykolaiv ART Week: CHANGE, зйомки на різних локаціях міста. Географія і кількість учасників фестивалю у різних жанрах вражає. Думаю, що миколаївцям буде корисно і пізнавально долучитися до заходу, переглянути роботи сучасного мистецтва, що мають суспільне змістовне навантаження – побачити, відчути, проаналізувати те, як змінюється світ і люди в ньому», — зазначає редакторка «Сьогодні. Головне» на телеканалі UA: МИКОЛАЇВ Тетяна Мілякіна.

Концепція проєкту CHANGE полягає в тому, щоб дослідити зміни у суспільстві та роль людини у глобальному світі. Це своєрідна рефлексія подій навколо себе та свого оточення у світі постправди й прийняття миттєвих рішень.

«Кожного року ми намагаємось вибрати найбільш відповідну тематику фестивалю до того, що відбувається в нашій країні та світі. Цього року тематика фестивалю – CHANGE (Зміни). Світ змінюється, не тільки через пандемію. За 5 років існування фестивалю змінилася політична ситуація у деяких країнах, відбулось декілька масштабних змін в екологічній ситуації, навіть ми командою фестивалю змінилися за ці 5 років», — зазначає куратор конкурсу Дмитро Ларченко.

На головній виставці фестивалю будуть представлені мистецькі роботи у різних жанрах: фотографія, графіка та живопис, колаж, анімація, відео-арт, перформанс, скульптура та інсталяція. Вхід на події відбуватиметься з дотриманням усіх карантинних заходів.

Подивитись повну програму фестивалю можна – тут.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. В Миколаївській області — це телеканал UA: МИКОЛАЇВ і радіо Українське радіо Миколаїв

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці, інстаграм-сторінці та Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.