Команди Суспільного Миколаєва та Одеси везуть додому сучасне обладнання для виїзних зйомок

Команди Суспільного Миколаєва та Одеси везуть додому сучасне обладнання для виїзних зйомок

1 жов. 2021

У четвер, 30 вересня, Миколаївська та Одеська філії Суспільного мовника отримали сучасне знімальне обладнання та обладнання прямих включень і трансляцій з місця подій. Це стало можливим у межах проєкту «Комплексна технічна модернізація АТ "НСТУ"» від  Посольства США.

«Ми передали Суспільне Одеса 4 комплекти камер. Миколаїв також отримав 4 комплекти камер та один комплект LiveU. Техніка, яка передається філіям, — частина комплексного переоснащення, що фінансується з усіх можливих джерел: фінансова підтримка, господарські кошти або грантова підтримка. Нове обладнання зробить наші філії й усію компанію в цілому більш конкурентоспроможною та суттєво покращить якість контенту. Дуже актуальною є техніка для прямих включень — це прикрашає якість наших новин та трансляцій», — прокоментував передачу обладнання технічний директор Суспільного мовника Юрій Бойчук.

Читайте також: Суспільне Закарпаття отримало нове телевізійне обладнання

Продюсерка Суспільне Одеса Олена Кваша акцентувала, що нова техніка допоможе в реалізації творчих ідей: «Ми дуже вдячні центральній дирекції за підсилення нашої філії. На цей день ми дуже чекали і, власне, із завтрашнього дня техніка почне виконувати свою задачу. Новинарі, команда “Ранку на Суспільному” отримають можливість реалізувати свої творчі ідеї».

Юрій Бойчук передає обладнання Олені Кваші

Менеджер Суспільне Одеса Назарій Максимчук додав: «На часі створення достойних умов для роботи команди наших новин — йде облаштування ньюзруму, і ця робота майже завершена. Я надзвичайно радий за наш колектив, оскільки якісна техніка дозволить нашим колегам робити свої матеріали не тільки змістовними, а й привабливими для телеглядачів».

Назарій Максимчук, Юрій Бойчук, Олена Кваша

Головний інженер Суспільного Миколаєва В’ячеслав Бойченко розповів, як зміниться якість роботи після отримання сучасного обладнання.

«Завдяки отриманим LiveU-серверам, ми зможемо вчасно, із високою якістю транслювати прямі ефіри, чого раніше ми не могли робити, бо використовували звичайні мобільні телефони. Завдяки отриманим ТЖК (телевізійним журналістським комплектам — прим. ред.) наші новини будуть якіснішими та матимуть чіткішу картинку», — зазначає В’ячеслав Бойченко, головний інженер Суспільне Миколаїв.

Юрій Бойчук передав обладнання команді Суспільне Миколаїв

Зазначимо, у вересні сучасне телевізійне обладнання також отримали Закарпатська, Черкаська, Дніпровська, Полтавська та Чернігівська філії Суспільного мовника. 

Нагадаємо, UA: МИКОЛАЇВ та UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Фото — Володимир Шевчук