Команда Суспільного Миколаїв провела зустріч із майбутніми журналістами

Команда Суспільного Миколаїв провела зустріч із майбутніми журналістами

23 вер. 2021

22 вересня тимчасово виконувачка обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба та головна режисерка філії Олена Казарцева провели зустріч зі студентами 1 та 4 курсів Чорноморського Національного університету ім. Петра Могили, навчально-наукового центру «Школа журналістики». Головною темою зустрічі стала презентація відбору на конкурс «Створюй із Суспільним».

Читайте також: Встигни подати заявку на «Створюй із Суспільним» — залишився тиждень

Галина Щерба розповіла про умови конкурсу, теми та ідеї телевізійних проєктів, які цьогоріч шукає Суспільний мовник, які потрібні документи, щоб отримати фінансування від Суспільного, як оформити заявку та спробували разом зі студентами усно заповнити картку проєкту. Також — про Суспільне як найбільшу незалежну медіакомпанію України, її місію і стандарти, зокрема про діяльність Миколаївської філії, всіх її редакцій, про перспективний напрямок розвитку діджитал платформи. 

«Ця зустріч стала продовженням багаторічної співпраці зі “Школою журналістики” місцевої Могилянки. Ми поділилися своїм досвідом, майбутні журналісти поставили нам практичні запитання, навіть спробували заповнити картку власного проєкту. Для студентів стала відкриттям інформація про конкурс “Створюй із Суспільним” як про реальну можливість реалізувати власні ідеї. А для нас таке спілкування є нагодою мотивувати молодих людей на участь у конкурсі проєктів, звернути їх увагу на значення, місію і стандарти Суспільного, розширити його аудиторію», — розповідає Галина Щерба.

Водночас, Олена Казарцева розповіла про власний досвід співпраці зі сторонніми виробниками та труднощі, з якими можуть стикнутися учасники процесу, а також надала конкретні поради про вимоги до змісту і якості відео.

«Співпраця "Суспільне Миколаїв" і Школи журналістики ЧНУ ім. П. Могили триває не перший рік: наші студенти ходили на практику до телестудії, продюсери і журналісти "Суспільного" були запрошеними викладачами-практиками до наших студентів. Цього разу Галина Щерба провела надзвичайно корисний майстер-клас для майбутніх медійників. Студенти дізналися про процедуру роботи над пітчингами, нюанси правильного оформлення документації, обговорили всі виклики на кожному з етапів реалізації проєкту. Сподіваємося, співпраця "Школи журналістики" Могилянки і "Суспільного" й надалі триватиме, і наші студенти зможуть виявити свої таланти на найкращому телеканалі України», — зазначає керівниця ННЦ «Школа журналістики» Тетяна Монахова

«Дуже вдячна за таку інформативну зустріч! Прекрасна інтерактивна подача цікавої та, що важливіше, необхідної інформації для студентів-журналістів. Дуже приємно, що матеріал викладався зрозуміло, чітко та у розміреному темпі. Завдяки цій зустрічі дізналася про можливість взяти участь у пітчингу. Виявилося, що потрібно мати досвід роботи над проєктами або співпрацювати у групі з досвідченішими людьми. Власне, мене це лише вмотивувало шукати можливості себе проявити, заводити нові знайомства та наполегливо працювати упродовж навчального року», — каже студентка Софія Томіліна.

Дарія Олефіренко вважає такий захід корисним та пізнавальним для кожного зі студентів, і думає, що більшість присутніх зробили для себе певні висновки:

«Ця зустріч зацікавила мене та змотивувала до подальших дій. Для мене ця інформація була доречною, так як після закінчення навчання я хочу працювати журналісткою та розвиватися саме в цій сфері діяльності».

Нагадаємо, Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. На Миколаївщині — це телеканал UA: МИКОЛАЇВ та Українське радіо Миколаїв. Новини про Миколаївську філію Суспільного та онлайн-трансляція телеканалу та радіо — на сайті філії.

Оперативна інформація про Миколаївщину — на діджитал-платформах: