#Я_повертаюсь: життєві історії військових в ефірі Миколаївського суспільного мовника

#Я_повертаюсь: життєві історії військових в ефірі Миколаївського суспільного мовника

12 лют. 2019

Щовівторка на телеканалі “Миколаїв” у ранковій програмі “Новий день” глядачів знайомлять з учасниками проекту #Я_повертаюсь.

Проект #Я_повертаюсь створений для того, щоб розповісти миколаївцям життєві історії сучасних військових. Для висвітлення цієї важливої соціальної теми ранківці Миколаївського суспільного мовника співпрацюють із ГО “Асоціація учасників та інвалідів АТО” та волонтерами.

Над проектом працюють керівниця Анна Босякова та автор, заступник голови ГО “Асоціація учасників та інвалідів АТО” Ілля Шполянський. Вони шукають героїв, локації для зйомок й обирають тематику майбутніх сюжетів.

Такий проект на часі. Кожен його учасник — сильна, яскрава, незламна особистість. Сучасні герої заслуговують на те, щоб їх знали й поважали сучасники, а на їхніх історіях виховували молодь”, — зазначила керівниця творчої групи «Ранок» Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба.

З осені минулого року миколаївці розповідають про військових, які боронять Україну на сході держави. Їхнє життя розділилося на два періоди — до бойових дій та після них. Хтось був фермером, хтось хореографом, хтось за плечима вже мав досвід військової служби.

Після знайомства з авторами та учасниками проекту я зрозуміла, що ці історії обов’язково мають почути з перших вуст наші глядачі. Вони мотивують. Ми часто скаржимося на своє життя, чогось нам постійно не вистачає. Вони ж у польових умовах не втрачають оптимізму, радіють кожному прожитому дню. Мене особливо вразила розповідь військової медсестри Анни Стамат. Як і я, болгарка за походженням, дівчина у 22 роки вирушила без вагань захищати Україну, у військово-польовому госпіталі лікувала бійців і перебувала на передовій понад рік. Мені ж навіть страшно уявити, що там відбувається щодня”, — згадує ведуча ранкового шоу “Новий день” Тетяна Макушева.

У найближчих планах — залучити до участі в зйомках і дітей ветеранів, показати, як малеча розуміє “сучасну” війну. Цей проект демонструє, що після демобілізації ветерани не сидять удома, а повертаються у свою професію, але вже з новим багажем знань. Вони допомагають іншим бійцям, мотивують їх до активного життя, але цим людям також потрібна увага й підтримка.

Нагадаємо, нещодавно в суспільному просторі Veteran Hub відбулася зустріч із командою проекту "Завдяки тобі". Суспільне стало головним медіапартнером національної кампанії подяки ветеранам, ветеранкам та військовим "Завдяки тобі", яку ініціювала громадська організація "Побратими" спільно з однодумцями.