«Зливові стоки та довкілля» — інформаційний марафон на всіх платформах Суспільного Миколаєва

«Зливові стоки та довкілля» — інформаційний марафон на всіх платформах Суспільного Миколаєва

17 вер. 2021

17-18 вересня на Суспільне Миколаїв — мультиплатформовий інформаційний марафон «Зливові стоки та довкілля».

Читайте також: Як втілити телепроєкт через конкурс «Створюй із Суспільним-2022». Zoom-конференція з Марією Фрей

Про екологію водойм Миколаївщини журналісти мовника розповідатимуть глядачам телеканалу UA: МИКОЛАЇВ, слухачам Українське радіо Миколаїв, читачам сайту Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці та інстаграм-сторінці.

Протягом літа у Миколаєві та інших містах і регіонах України прибирали на пляжах та прибережних зонах і водночас робили соцопитування та моніторинг сміття для всеукраїнського дослідження.

У програмі «Радіодень» о 12:15 ведуча Світлана Вовк разом із координаторкою «Let’s do it, Ukraine» в Миколаєві Наталією Засядько говоритимуть про те, що найбільше забруднює водойми.

О 17:20 у вечірньому випуску програми «Радіодень» ведуча Анжеліка Топчій разом із речницею МКП «Миколаївводоканал» Іриною Крісановою говоритимуть про реалізацію проєктів із модернізації очисних споруд міського комунального підприємства «Миколаївводоканал». 

«Я вважаю, що проблема забруднення водних артерій Миколаєва і, зокрема, каналізаційними стоками є вкрай важливою для нашого міста. Як з’ясувалося в процесі підготовки програми, до міських очисних споруд каналізації щодня надходить більше 60 тисяч м3 стічних вод, а застаріле та зношене обладнання не дозволяє міському комунальному підприємству “Миколаївводоканал” здійснювати якісну очистку стоків. Тому питання модернізації міських очисних споруд каналізації потребує найшвидшого вирішення», — каже Анжеліка Топчій.

Також о 19:20 у програмі «Сьогодні. Головне» гостя студії — екологиня, викладачка НУК ім. адмірала Макарова Інна Тимченко та ведуча програми Тетяна Мілякіна проаналізують, в якому стані перебувають головні водойми Миколаївщини, які забрудники впливають на їхню екологію та хто і як контролює викиди до водойм. До обговорення теми онлайн з Первомайська долучиться провідний державний інспектор відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Григорій Волошин

«Для того, щоб максимально повно висвітлити суспільно важливу тему, у рамках інформаційного марафону синхронно працюють всі редакції Суспільного регіонального мовника, всі його платформи, — телебачення, радіо та діджитал. Таку форму роботи  Суспільне Миколаїв впроваджує у межах шведського проєкту “Підтримка регіоналізації суспільного мовлення в Україні” протягом 4-х місяців. На підготовку такого конвергентного продукту потрібен час, необхідно не тільки сформулювати єдину тему, а й запросити експертів до студій, надіслати інформаційні запити, проаналізувати і донести нашій аудиторії отриману інформацію», — зазначає тимчасово виконувачка обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба.

Нагадаємо Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. В Миколаївській області — це телеканал UA: МИКОЛАЇВ і радіо Українське радіо Миколаїв.   

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці, інстаграм-сторінці та Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.

Оперативні новини про Миколаївщину шукайте на діджитал-платформах:

Як повідомити новину журналістам UA: МИКОЛАЇВ?

*Проєкт співпраці UA: Суспільне мовлення та Офісу Медіарозвитку Шведського радіо (SR MDO) здійснюється за фінансової підтримки Швеції (SIDA).