Команда Суспільного Миколаїв розповіла студентам про роботу журналістів мовника

Команда Суспільного Миколаїв розповіла студентам про роботу журналістів мовника

15 вер. 2021

14 вересня тимчасово виконувачка обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба та головна режисерка філії Олена Казарцева провели зустріч зі студентами другого курсу Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова за спеціальністю «Журналістика». 

Читайте також: Як втілити телепроєкт через конкурс «Створюй із Суспільним-2022». Zoom-конференція з Марією Фрей

Галина Щерба провела презентацію Суспільного та мистецького конкурсу телепроєктів у межах програми «Створюй із Суспільним», який стартував 18 серпня. Зокрема, вона розповіла про умови конкурсу, теми та ідеї телевізійних проєктів, які цьогоріч шукає Суспільний мовник, які потрібні документи, щоб отримати фінансування від Суспільного, як оформити заявку, а також — про цінності і стандарти Суспільного та про взаємодію і співпрацю із Суспільним в Миколаєві.

«Наша зустріч відбулася у формі діалогу – другокурсники згадували екскурсію на Суспільне Миколаїв, розмірковували про роль і значення Суспільного мовника у регіоні, їх цікавили теми цьогорічного відбору на конкурс “Створюй із Суспільним”, можливості для реалізації власних ідей. Такі зустрічі необхідні. Ми не тільки інформуємо молодь про шанс для самореалізації, а й стаємо ближчими для своєї потенційної аудиторії», — розповідає Галина Щерба.

Водночас, головна режисерка філії розповіла про власний досвід співпраці зі сторонніми виробниками та труднощі, з якими можуть стикнутися учасники процесу.

«Це крок до нових можливостей. Студенти отримали корисні поради щодо участі у творчому конкурсі, тепер є над чим подумати та спробувати свої сили. Це важливо! Це поштовх до творчості!», — каже журналістка, викладачка НУК ім. адмірала Макарова Наталя Клименко

Наприкінці зустрічі провели бліц-опитування серед студентів, які теж висловилися щодо співпраці із Суспільним і визначили, що це мотивація для власних проєктів, розвиток, можливість проявити себе та перспектива для працевлаштування. 

Нагадаємо, Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. На Миколаївщині — це телеканал UA: МИКОЛАЇВ та Українське радіо Миколаїв. Новини про Миколаївську філію Суспільного та онлайн-трансляція телеканалу та радіо — на сайті філії.

Оперативна інформація про Миколаївщину — на діджитал-платформах: