Яким був День Незалежності України в телерадіоефірі Суспільного Миколаїв

Яким був День Незалежності України в телерадіоефірі Суспільного Миколаїв

25 сер. 2021

30-ту річницю Незалежності України команда Суспільне Миколаїв висвітлювала у спецефірах Українського радіо Миколаїв і телеканалу UA: МИКОЛАЇВ та в матеріалах для діджитал-платформ.

Читайте також: «Високі дерева»: команда Суспільного Миколаєва записала вірш Дмитра Кременя

«День Незалежності – це знакова подія для всієї країни і кожного її жителя. Вже восьмий рік українці зі зброєю в руках відстоюють своє право відзначати це свято. Щоб наша аудиторія могла отримати повну картину цього дня, 24 серпня працювали команди всіх платформ філії», — розповідає тимчасово виконувачка обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба.

За її словами, на пряме включення у «Ранок на Суспільному» вийшла спецкореспондентка Олена Клепа, яка розповіла всій країні про святкування у Миколаєві. Про урочистості та всі важливі події регіону йшлося в підсумкових випусках новин на радіо і телебаченні, на сайті Суспільне | Новини та на сторінках Суспільне Миколаїв у соціальних мережах. Підготували до ефіру і тематичні спецвипуски програм «Радіодень» і «Сьогодні. Головне». Ведучі Світлана Вовк та Федір Бондар говорили з гостями студій про те, як миколаївці відзначають День прапора і День Незалежності України, про значення цих символів і дат для сучасників та сталий розвиток України як незалежної держави.

«Кореспонденти Суспільного підготували тематичні матеріали про День Незалежності, поспілкувалися з миколаївцями про те, де і в яких умовах вони зустріли Незалежність, відзняли сюжет з чоловіком, який 30 років працює водієм у пожежно-рятувальній частини. Кореспонденти ньюзруму оперативно відпрацювали поточні події, які відбувалися в місті та області 24 серпня», каже лінійна продюсерка новин Суспільне Миколаїв Вікторія Андрушків.

«24 серпня команда діджитал-платформи працювала над своєчасним висвітленням подій, що відбувалися у Миколаєві у День Незалежності. Усі спецефіри, що транслювалися на інших платформах Суспільного, були проанонсовані у соціальних мережах та пізніше завантажені на наш корпоративний сайт. Окрім цього, на наші сторінки у соцмережах ми готували і кепшн-відео про місцеві події. Більшість сюжетів, які знімали колеги-журналісти, завантажувалися ще й на ютуб. Всі матеріали подавали вчасно, тож вважаю, що з поставленими завданнями наша команда впоралася», розповідає фахівець управління виробництва регіонального контенту Денис Бобков.

О 17:20 у вечірньому випуску програми «Радіодень» ведуча Світлана Вовк разом із співорганізаторкою Маршу «Україна єднає», фахівчинею зі зв’язків з громадськістю та пресою КП «Миколаївпастранс» Катериною Стоколяс говорили про символіку Дня Незалежності, український прапор та святкові заходи.


Фахівець, ведучий програми  Федір Бондар вважає, що 30-річчя Незалежності України – черговий привід поговорити про те, що таке незалежність, чи була наша країна незалежною весь цей період та що робити для зміцнення держави. Для такої розмови запросили до студії у програму «Сьогодні. Головне» кандидатку історичних наук, доцентку Оксану Господаренко та учасника АТО, старшого викладача Миколаївського національного університету імені Василя Сухомлинського Олександра Смирнова.


Також увечері в ефірі всіх регіональних Суспільних мовників вийшов великий міжрегіональний концерт «Незалежність єднає», де був представлений і Миколаїв. Команда Суспільного в Миколаєві відзняла кліп на пісню «Знаю» миколаївської співачки Олександри Казакової

 

Нагадаємо, Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. В Миколаївській області — це телеканал UA: МИКОЛАЇВ і радіо Українське радіо Миколаїв.   

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на фейсбук-сторінціінстаграм-сторінці та Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.