Простими словами про складну реформу децентралізації – шеф-редакторка проекту

Простими словами про складну реформу децентралізації – шеф-редакторка проекту "Спільно" в ефірі Суспільного Миколаєва

30 січ. 2019

29 січня у ранковій програмі "Новий день" телеканалу "Миколаїв" шеф-редакторка проекту "Спільно" Жанна Кузнєцова розповіла, як проект Суспільного підвищує обізнаність населення України про хід децентралізації.

Проект "Спільно", що виходить на телеканалі UA: ПЕРШИЙ, піднімає питання децентралізації та пояснює принципи її роботи. Герої програми — українці з різних регіонів, звичайні люди, які на власному прикладі доводять, що кожен може бути творцем змін і досягнути поставленої мети.

"Що таке децентралізація? Якщо сказати простими словами, то це коли повноваження міських, сільських рад передаються самим людям, громаді, тобто створюються об’єднані територіальні громади. Люди краще знають, що потрібно їхній громаді, а що — ні", — зазначила Жанна Кузнєцова.

Кожна історія в програмі унікальна й особлива. Команда проекту шукає справжні історії людей і залучає експертів для їх аналізу, щоб показати як на практиці працює реформа децентралізації. Це можливість для глядачів повчитись або поділитися власним досвідом.

"Наш випуск складається з сюжетів і їх обговорення в студії. Ми завжди запрошуємо експерта, ним може бути не лише фахівець, а й представник громади, який брав безпосередню участь у процесах децентралізації", — розповіла Жанна Кузнєцова.

Окремо шеф-редакторка розповіла про команду проекту "Спільно". Студія проекту знаходиться в UA: ОДЕСА, а власні кореспондентські пункти розміщені у UA: ЧЕРКАСИ, UA: ХАРКІВ та Тернопільській філії Суспільного. Команда проекту співпрацює також і з іншими філіями Суспільного, завжди радо відгукується на цікаві історії з регіональних громад.

"Проект про децентралізацію децентралізує Суспільне. Наш продукт, який виходить на UA: ПЕРШОМУ і транслюється на всю Україну, виготовляється в Одесі. Це означає, що регіональні філії Суспільного мовлення можуть створювати якісний контент загальнонаціонального рівня", — зазначила Жанна Кузнєцова.

"Із Жанною ми знайомі заочно, вона була біля витоків перетворень ранкового шоу на Суспільному. Рік тому ми включилися у спільну роботу, багато спілкувалися чи не щодня телефоном, у месенджері, на відеоконференціях з усіма "ранківцями". Тож при нагоді ми радо запросити Жанну на творчу зустріч. Сьогодні вона представила проект "Спільно" в ефірі телеканалу "Миколаїв". Робочі стосунки дали початок творчим зв’язкам між командами та проектами", — розповіла керівниця творчої групи "Ранок" Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба.

Повний випуск програми "Новий день" можна подивитися на нашій сторінці у Facebook.

Нагадаємо, проект "Спільно" створено Суспільним мовленням України та Deutsche Welle Akademie за підтримки GIZ Україна через "U-LEAD з Європою". "Спільно" виходить на телеканалі UA: ПЕРШИЙ щосуботи, у післяобідньому слоті, та в ефірі всіх регіональних філій Суспільного щонеділі ввечері.