«Місто кораблів» — подкаст від команди UA: МИКОЛАЇВ

«Місто кораблів» — подкаст від команди UA: МИКОЛАЇВ

26 лип. 2021

Команда Суспільного Миколаєва стартувала із серією подкастів про становлення та розвиток кораблебудування — «Місто кораблів». Нові епізоди виходитимуть щотижня, тривалість кожного — 15-20 хвилин.

Читайте також: Регіональні команди Суспільного запускають подкасти

Корабельні нариси Миколаєва команда передаватиме не тільки за допомогою дат та фактів. Головне завдання – викласти хронологію подій цікаво та зрозуміло кожному. Робота в бібліотеках, архівах, музеях підкріплює розповіді історичним підґрунтям, а спілкування з істориками, краєзнавцями, науковими співробітниками Музею суднобудування і флоту, суднобудівниками та очевидцями деяких подій – олюднюють подкаст.

«Миколаїв свого часу, без перебільшення, був столицею кораблебудування. А три найпотужніших заводи – всесвітньо відомими. Тепер це історія, з трьох гігантів стабільно працює лише один – «Океан». «Миколаївський суднобудівний» – важко і збитково, «ЧСЗ» – банкрут. Втім, історія десятків легендарних кораблів, збудованих від перших днів існування міста, зберігається у музейних фондах та архівах. І цілком логічно, що саме цю тему – кораблі миколаївської верфі – ми взяли першою. Певні факти стали для нас відкриттям. Сподіваюсь, здивують вони і слухачів наших подкастів», — розповідає керівниця діджитал-відділу Миколаївської філії Суспільного Ольга Ворошилова.

Слухати подкаст «Місто кораблів» можна на сервісах:

Нагадаємо, Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. В Миколаївській області — це телеканал UA: МИКОЛАЇВ і радіо Українське радіо Миколаїв.   

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці, інстаграм-сторінці та Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.