UA: МИКОЛАЇВ інформаційно підтримає XIV фестиваль театрів «Молоко»

UA: МИКОЛАЇВ інформаційно підтримає XIV фестиваль театрів «Молоко»

2 лип. 2021

З 2 до 7 липня в Одесі, Миколаєві та Херсоні пройде  XIV фестиваль театрів «Молоко». Миколаївська філія Суспільного (телеканал UA: МИКОЛАЇВ та UA: Українське радіо Миколаїв) інформаційно підтримує подію.

Читайте також: Чемпіонат України з трекових перегонів — за інформаційної підтримки UA: МИКОЛАЇВ

Головна мета фестивалю – популяризувати український та україномовний театр на півдні України.

«Фестиваль театрів "Молоко" вже втретє проходитиме на майданчиках Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру. Ми дуже раді, що долучилися до його проведення як співорганізатори, адже фестивалі такого рівня та масштабу є знаковими для нашої держави. До того ж приємно створювати атмосферу спілкування колективів між собою та з глядачами офлайн. Ми всі дуже сумували за творчими зустрічами, за глядачами у залі, тож з радістю запрошуємо всіх на заходи фестивалю», — розповів генеральний директор фестивалю театрів «Молоко», директор-художній керівник Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру Артем Свистун.

Почнеться фестиваль із вистави «Майстер і Маргарита» за твором Михайла Булгакова в Одеському академічному театрі музичної комедії ім. М. Водяного. Драматичне полотно на тлі масштабних декорацій у виконанні сотні акторів – представить минулорічний переможець Полтавський театр імені Миколи Гоголя.

В місті Миколаїв фестиваль проходитиме з 3 до 6 липня. Розпочнеться він з вистави «Пливе човен, казок повен…» Олени Ткачук, яку представить Миколаївський академічний обласний театр ляльок. 

Також 3 липня о 21:00 покажуть фільм про Василя Стуса «Заборонений», режисера Романа Бровка, авторами сценарію якого є Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов.

Окрім цього в рамках фестивалю «Молоко» відбудеться показ фільмів, зустріч з цікавими музикантами та письменниками, майстеркласи театральних професіоналів, дитячі вистави з усієї України, воркшоп для акторів, а також презентації книг та артоб’єктів.

«Після суворих карантинних обмежень відновлення театрального життя стало цілою культурною подією. Фестиваль «Молоко» цьогоріч поєднує три міста і дає можливість театральним колективам обмінятися досвідом, а глядачам різного віку долучитися до різноманітних мистецьких акцій. Тож ми як суспільний мовник Миколаївщини маємо нагоду підтримати театр, сприяти його розвитку і популяризації на всіх своїх платформах», — зазначає тимчасово виконувачка обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба.

Подивитись повну програму фестивалю можна – тут.

Нагадаємо, UA: МИКОЛАЇВ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення. 

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці, інстаграм-сторінці; та UA: Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.