У суді розглядалась апеляція від Апті Іслангірієва

18:42, 14 лис. 2019
 
У суді розглядалась апеляція від Апті Іслангірієва

Тримання під вартою без внесення застави. 14 листопада в Миколаївському апеляційному суді розглядалась апеляція від Апті Іслангірієва.

О 15.52 розпочалось засідання апеляційного суду у Миколаєві. Адвокатка Тетяна Гриненко звернулась з апеляційною скаргою щодо запобіжного заходу, прийнятого суддею Центрального районного суду Миколаєва. Тетяна Гриненко говорить, було допущено низку помилок під час затримання її підзахисного і цього не врахували в судді першої інстанції.

Адвокатка каже, прокурор не надав обґрунтованість підозри.

Після наради суддівська колегія у складі Оксани Куценко, Олени Фаріонової та Наталії Чебанової-Губарєвої прийняла рішення не задовольняти апеляцію захисниці.

Оксана Куценко, суддя, каже:

  • Апеляційний суд постановив: апеляційну скаргу захисника Гриненко, яка діє в інтересах підозрюваного Апті Іслангірієва, залишити без задоволу. Ухвали Центрального районного суду міста Миколаєва від 2.11.2019 року, якою до підозрюваного Іслангірієва застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 25 грудня 2019 року, залишити без змін.

Нагадаємо, 1 листопада працівники Управління стратегічних розслідувань у Миколаївській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, спільно із детективами Слідчого управління, оперативниками ГУНП та СБУ у супроводі бійців КОРД, роти поліції особливого призначення і спецпризначенців «Альфа» провели спецоперацію та затримали угрупування. Підозрюваним інкримінують ч. 3 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом», ч. 1 ст. 147 «Захоплення заручників», ч. 2 ст. 146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини», ч. 1 ст. 126 «Побої і мордування» та ч. 1 ст. 357 «Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження». Санкції вказаних статей передбачають покарання до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Автор – Олександр Гресь
Оператор – Сергій Куропятник