Обговорили передачу госпіталю ветеранів війни в державну власність

18:54, 13 лис. 2019
 
Обговорили передачу госпіталю ветеранів війни в державну власність

Представники ветеранських організацій міста та області проти передачі обласного госпіталю ветеранів війни до державної власності на Міністерство освіти і науки в оперативне управління Чорноморського національного університету – про це вони заявили сьогодні, 13 листопада,  під час зібрання в госпіталі.

Віктор Чулков – голова Миколаївської міської асоціації ветеранів Афганістану та АТО. Протягом 1985-1987 років брав участь у бойових діях в Афганістані, в місті Кундуз. Із побратимами користується послугами госпіталю. Виступає проти передачі закладу.

Ректор ЧНУ Леонід Клименко має намір зробити на базі госпіталю університетську клініку для занять студентів-медиків.  Розповів, планує встановити сучасне обладнання та зробити ремонт. Пояснив, чому не погоджується на укладання договору оренди.

  • Я відповідаю за кошти університету. Ми тут сьогодні зробимо ремонт. Договір оренди на три роки, через три роки ми все зробили, а нам скажуть:  все, ви нам вже не потрібні, йдіть звідси.

Ідею Леоніда Клименка підтримав голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Стаднік.

Щороку у госпіталі обслуговують близько 5000 тисяч ветеранів різних категорій. Тут чотири відділення. На стаціонарному лікуванні можуть перебувати 300 хворих. Головний лікар військового госпіталю Володимир Поточняк каже, не проти створення університетської клініки.

Голова спілки воїнів-інтернаціоналістів Юрій Соловей висунув вимоги від імені ветеранів, а голова Асоціації учасників та інвалідів АТО Ілля Шполянський запропонував створити робочу групу з експертів: медиків, юристів, ветеранів та представників влади - і перенести обговорення на інші день та в інше місце.

Наступна зустріч, за словами ректора ЧНУ Леоніда Клименка,  відбудеться в актовій залі ЧНУ 16-го листопада о 10:00.

Авторка: Світлана Кльосова
Оператор: Василь Філімон