У Миколаївській школі № 6 відбувся Етнічний фестиваль

18:59, 19 жов. 2019
 
У Миколаївській школі № 6 відбувся Етнічний фестиваль

Українські пісні, ярмарок наїдків та майстер-класи. У Миколаївській загальноосвітній школі № 6 відбувся Етнічний фестиваль.

Ілля Тимошевський на фестиваль прийшов у костюмі. Із втіленням образу йому допомагала мати. Ілля каже:

  • Я добрий вареник, який збіжав з полону людей, які хотіли його зварити.Тут трохи душно, жарко, але тут дуже комфортно та тепло, я обожнюю його, бо на мене часто звертають увагу.

До організації заходу долучилось 22 класи. Це понад півтисячі дітей разом із батьками. На шкільному подвір’ї працюють майстер-класи, розміщена виставка дитячих робіт та елементів українського побуту. У спортивній зоні на татамі діти демонструють свої вміння. У межах фестивалю створений благодійний ярмарок. Кожен клас презентує свій регіон. Батьки учнів 1-А класу створили одеський ларьок з привозу. Олена Кіона та Дарія Усенко, учасниці фестивалю, розповідають:

  • Перше купляють желе. Попитом дуже сильно користується. Діти купляють корзинки. Бутерброди - мами. Компот домашній. Тому що пити хочеться, всі наїлися, а пити нема чого. Хочеться побільше продати, щоб побільше збирати грошей.

На ярмарку продають домашню їжу. Виручені гроші розподілить оргкомітет. Інна Бродянська, директорка школи, каже:

  • На зборах ми вирішили, що кошти будуть спрямовані, перш за все, на створення комфортних умов відпочинку для дітей перших-четвертих класів, для створення Wi-Fi зони для учнів середньої школи і обов’язково - це благодійна акція для хворих дітей Обласної дитячої лікарні.

На благодійному ярмарку зібрали 25 248 грн.


Автор:  В. Чернявська
Оператор:   С. Куропятник