Суд ухвалив відсторонити поліцейського від посади

12:55, 16 жов. 2019
 
Суд ухвалив відсторонити поліцейського від посади

У Заводському районному суді Миколаєва вирішували, чи звільняти з посади поліцейського з Одеси - Сергія Никончука, якого підозрюють у катуванні затриманого.

Засідання розпочалось о 10-й. Захист підозрюваного не з’явився Заперечень ані у прокурора, ані у суду з цього приводу не було. Прокурор Іван Гаркушин сказав:
- Підозрюваний Никончук на даний час обіймає посаду поліцейського роти №3 батальйону №1 Управління патрульної поліції Одеської області. Він підозрюється у вчиненні правопорушення. Використовуючи своє службове становище може впливати на слідство, може впливати на свідків тощо. 

Серед ризиків також: зв’язки з іншими працівниками правоохоронних органів, доступ до службових документів та можливість їх знищення. На питання судді, чи погоджується підсудний із тим, що його мають звільнити, Сергій Никончук відповів:

  • Не заперечую.

Повернувшись з нарадчої кімнати суддя Сергій Щербина постановив:
-  Суд ухвалив відсторонити Сергія Никорчука від посади поліцейського роти №3 батальйону №1 Управління патрульної поліції Одеської області.

Нагадаємо,  під час патрулювання залізничного вокзалу в місті Одеса першого червня 2019-го, поліцейські затримали двох людей, через  підозру у крадіжці золотого ланцюжка. Правоохоронців слідчі Державного бюро розслідувань підозрюють у фізичному насильстві над людьми, аби отримати покази. Підозру поліцейським вручили 7 жовтня.

У разі доведення вини,  їм загрожує від 5-ти до 10 років позбавлення волі. Судове засідання у справі другого фігуранта справи - Михайла Кривокоритова - відбудеться 21-го жовтня.


______________________
Автор: О. Гордієнко
Оператор: В. Філімон