На честь учасника АТО відкрили меморіальну дошку

17:37, 9 жов. 2019
 
На честь учасника АТО  відкрили меморіальну дошку

У Миколаївському вищому училищі фізичної культури відкрили меморіальну дошку на честь Миколи Гуцаленка. Вихованець закладу загинув під час бойових дій на Сході України.

На урочисту лінійку до училища приїхали рідні Миколи Гуцаленка, його побратими. Серед них – Анатолій Бабенко. Чоловік служив у 79-й бригаді разом із Миколою Гуцаленком з кінця 2016-го.

  • Разом захищали деякі позиції. До того я його знав теж. Завозив у Донецький аеропорт, забирав звідти, коли ще був водієм. Запамятався мені другом. Це така людина, яка, якщо дружила, то дружила по-справжньому. До якого можна було звернутися і знати, що допомога буде в будь-якому разі.

21-го лютого 2017 року в районі Авдіївки Микола Гуцаленко отримав кілька поранень - впав у кому. 23-го лютого десантник помер у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні. Своїми спогадами ділиться побратим Миколи Гуцаленка Віталій Шарата.

  • Коли він загинув, я теж знаходився в районі. На жаль, звичайно, на іншій позиції, але там неподалік. Звістка про його загибель стала тяжким моральним ударом.

Микола Гуцаленко – уродженець Первомайська. Із 2004-го  навчався в Миколаївському вищому училищі фізкультури, у відділенні веслування на байдарках та каное, - розповідає тренер Миколи Гуцаленка Олександр Федоренко.

  • Його вирізняла при тренуваннях, при навчанні одержимість величезна, вміння викластись. Він якось зізнався: «Люблю на тренуваннях втомлюватися». І це був його як би сенс життя. І він самовіддано тренувався, накопичував силу, витривалість, не жалів себе.

На церемонію приїхала Неля Гуцаленко, мати Миколи. Жінка згадує: син не мав намірів стати військовим, а намагався зробити спортивну кар’єру.

  • Взагалі, коли він був маленький, він ніколи не говорив про те, що він буде військовим. Він бачив себе у спорті. Він готував себе до Олімпійських ігор.

 

Автор - Володимир Степанов.

Оператор - Сергій Куропятник.