Миколаївці відзначили День фізичної культури та спорту

19:15, 21 вер. 2019
 
Миколаївці відзначили День фізичної культури та спорту

21 вересня в Миколаєві відзначили День фізичної культури та спорту. На Соборній площі зібрались спортсмени: чемпіони, призери Олімпійських ігор та переможці міжнародних і всеукраїнських чемпіонатів.

Після відкриття заходу спортсменам вручили нагороди, а вихованці спортшкіл Миколаєва продемонстрували свої навички. В тому числі вихованки дитячо-юнацької спортивної школи № 1 Дар’я Мороз та Марія Білявська. Дівчата багаторазові чемпіонки України, Європи та світу з аерокікбоксингу. Існує цей вид спорту з 2002 року, а тренує миколаївських чемпіонів Олена Букалова. Підбиває підсумки роботи своїх вихованців.

  • Цей рік у нас досить врожайний, ми пройшли всі змагання по класифікаціях: чемпіонати України, внутрішньо шкільні змагання до Чемпіонатів України тощо.

Ганна Артюгіна п`ять років тренується з рапірою. Дівчина представниця фехтувальної школи.  Тренер миколаївської СДЮСШОР з фехтування Сергій Івершин каже, на олімпійському уроці на Соборній вісім спортсменів фехтувальної школи.

На олімпійському уроці присутній олімпійський чемпіон  з фристайлу Олександр Абраменко. Розповідає про труднощі, з якими зіштовхуються фристайлісти України.

  • Базову підготовку у нас у місті є де отримати, але, наприклад, з трампліном справи кепські – тренуватись дітям немає на чому і доводиться виїжджати за кордон, адже зараз тільки там можна тренуватись безпосередньо стрибкам.

Боксер, срібний призер чемпіонату світу, учасник Олімпійських ігор 2004 року, а нині начальник управління з питань фізичної культури та спорту Миколаївської міськради Олег Машкін говорить: надихнути якомога більше людей вести активний та здоровий спосіб життя – головна мета Олімпійського уроку.

Авторки: Катерина Балєєва, Валентина Гурова
Оператор: Василь Філімон