Миколаїв долучився до Всеукраїнського тижня протидії булінгу

20:34, 20 вер. 2019
 
Миколаїв долучився до Всеукраїнського тижня протидії булінгу

Із 16 по 20 вересня Миколаїв долучився до Всеукраїнського тижня протидії булінгу. Містяни у соцмеражах ділилися власними історіями, переживаннями щодо булінгу в шкільному середовищі.

19 січня 2019 в Україні набув чинності Закон щодо протидії боулінгу.  За моральне, або фізичне насильство, агресію  у будь-якій формі  каратимуть.

Анна Хитько, т.в.о. старшого інспектора із зв`язків з громадськістю, каже:
- Відповідальність за булінг настає за статтею 173 за значком 4 кодексу України про адміністративні правопорушення і таке діяння тягне за собою накладання штрафу до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або від 20 до 40 годин громадських робіт. А також, якщо такі діяння вчиняються повторно протягом року після накладення адміністративних стягнень, або якщо групою осіб, то тоді штраф збільшується від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або від 40 до 60 годин громадських робіт.

Працівники миколаївської юстиції раз на тиждень відвідують школи та проводять превентивні бесіди з учнями - намагаються запобігти боулінгу. Інна Фірсова, перша заступниця начальника головного територіального управління юстиції , каже:
- Вражає статистика, на жаль, яка нам говорить про те, що кожна четверта дитина потрапляє в такі стосунки.  80% дітей у нас є чи жертвами, чи спостерігачами цього явища.

- Якщо над дитиною знущаються, батьки мають бути уважнішими,  ставитися до цього серйозно. У таких випадках неприпустимо радити дитині просто дати здачі, - говорить психологиня Євгенія Бардіна.

- На сьогоднішній день жодної скарги щодо булінгу в Миколаєві не зареєстровано, - говорить Інна Фірсова, перша заступниця начальника головного територіального управління юстиції.

 

Авторка: Н. Булах
Оператор: Є. Сержук