У лікарні № 4 відкрили оновлене реанімаційне відділення

16:22, 11 вер. 2019
 
У лікарні № 4 відкрили оновлене реанімаційне відділення

25 років без капітального ремонту та нового обладнання. 11 вересня 2019 року в Миколаївській міській лікарні №4 відкрили оновлене реанімаційно-анестезіологічне відділення.

Лікарня придбала один із шести моніторів пацієнтів за гроші міського бюджету.  Окрім них у реанімаційному відділенні встановили кисневі концентратори, два апарати штучної вентиляції легенів, переносний апарат ультразвукового дослідження. На переоснащення відділення з міського бюджету виділили три мільйони 190 тисяч гривень.

Ірина Шамрай, начальниця міського управління  охорони здоров’я, каже:

  • 20 мільйонів 300 тисяч виключно на обладнання реанімаційних відділень. І сьогодні це перше відділення, яке уже оснащене. Всі інші відділення - торги проведені, зараз поступає обладнання, таким чином, я думаю, ми презентуємо абсолютно всі 10 реанімаційних відділень.

За рахунок тендерних торгів лікарня  зекономила 200 тисяч гривень. За словами головної лікарки Лариси Дергунової, ці гроші підуть на шприци-помпи, аналізатори крові та інші медприлади. Також у приміщенні реанімаційного відділення зробили ремонт вартістю 320 тисяч гривень. Ці гроші з міського бюджету спрямували депутат.

Наступним планується оновлення обладнання в Лікарні швидкої медичної допомоги.

 

Авторка:  В. Чернявська
Оператор:   В. Філімон