Утилізація ТПВ та відходів руйнацій у громадах Миколаївщини | 15.05.2024

15 тра. 17:35


У містах області все частіше порушуються питання переробки відходів. До початку війни це, в основному, стосувалося ТПВ (твердих побутових відходів), після повномасштабного вторгнення, це і засміченість відходами руйнації.

Департамент житлово-комунального господарства Миколаєва в кінці минулого року повідомляв, що до кінця 2023 року місто має отримати спеціальну установку для подрібнення відходів руйнації. І дійсно, відповідне обладнання та техніка, яка потрібна для цього вже надходить до Миколаєва. Зокрема, мова йде про дробарку. Про це нам повідомив заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Ігор Набатов, щоправда, частинами, бо техніка є досить об’ємною… А що стосується нового полігону та комплексу з оброблення побутових відходів у місті Миколаєві, то вже завершилась робота над ТЕО (техніко – економічним обгрунтуванням) комплексу з переробки відходів, який складався з 6 етапів. І вже незабаром в межах діючого міського полігону та нового можуть реалізовуватися наступні етапи роботи. Територію Веснянської громади наразі розглядають для будівництва нового полігону твердих побутових відходів Миколаєва.

Тож сьогодні у програмі «Радіодень» далі ми дізнаємося:

  • — якою є ситуація у містах області щодо утилізації ТПВ та відходів руйнації;
  • — як у Миколаєві вирішується питання будівництва нового полігону ПТВ;
  • — які рекомендації розробила Данська компанія COWI щодо поводження з побутовими відходами.

На прямому зв’язку: заступник директора департаменту ЖКГ Миколаївської міськради Ігор Набатов; Коментарі телефоном: начальник управління ЖКГ м. Первомайська Олександр Лисий; голова Новобузької тергромади Максим Лагодієнко.

Ведуча: Галина Самойлено

Інші випуски
Більше відео