Як повномасштабне вторгнення впливає на ліси

22 бер. 19:40


Від повномасштабного вторгнення страждає навколишнє середовище, зокрема ліси. Бойові дії шкодять екосистемі і провокують лісові пожежі.

Загалом на території Миколаївщини у 2023 році було зафіксовано 68 випадків лісових пожеж загальною площею 152 гектари. Для порівняння, у 2022 році при 85 зафіксованих пожежах було пошкоджено 2305 гектарів лісу. Завдяки налагодженій співпраці лісівників і територіального управління ДСНС, пожежно-рятувальні частини залучаються до гасіння займань у лісі на початковій стадії, не чекаючи, поки пожежа сягне надзвичайної ситуації. Під час весняної лісокультурної кампанії на Миколаївщині буде висаджено 1214 гектарів нових лісів, план на 2024 – 2980 гектарів. У минулому році заліснили понад 3300 гектарів. Висадили більше, ніж за десять останніх років. Всього по Південному лісовому офісу у 2024 році планується заліснити 5541 гектар.

У програмі «Радіодень»:

- Якими є особливості роботи лісництв на Миколаївщині цього року;

- Які нові проєкти реалізовують;

- Які виклики долають;

На прямому зв’язку: Марина Шкорубська, фахівчиня зі зв’язків з громадськістю та пресою Південного лісового Офісу ДП «Ліси України»,

Коментарі телефоном: Віталій Курликін директор філії "Баштанське лісове господарство"; Олександр Чикачов директор філії "Вознесенське лісове господарство".

Ведуча: Галина Самойленко

Інші випуски
Більше відео