Соціальний захист чорнобильців | 23.04.2021

23 кві. 17:20


26 квітня – 35 роковини Чорнобильської трагедії. Тоді, в 1986 році, вибух реактора на Чорнобильській атомній станції шокував увесь світ.
Сьогодні в Україні чисельність осіб, які мають статус постраждалих та мають право на пільги, складає 1 718,1 тис., з них 181,1 тис. – учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
 
Для підвищення рівня соціального забезпечення людей, які постраждали від Чорнобильської катастрофи, з державного бюджету фінансуються відповідні програми.
 
За даними Міністерства соцполітики, на 2021 рік передбачено 2,57 млрд грн, що на 403,5 млн грн більше порівняно з 2020 роком.
В області перебуває на обліку 5751 особа, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи. Найбільша кількість постраждалих громадян — у місті Миколаєві – 2176 осіб, це 38% від їх загальної кількості. 2647 осіб – це безпосередні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
 
В програмі Радіодень з’ясуємо:
 
- які пільги та допомоги передбачені постраждалим громадянам, зокрема ліквідаторам аварії і скільки на це виділено коштів;
 
- як взаємодіють органи державної влади з територіальними громадами та громадськими організаціями, що опікуються проблемами чорнобильців;
 
- як в області відзначать 35-ті роковини Чорнобильської аварії, зважаючи на карантин.
 
Спікери:
  • директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОДА Оксана Єльчієва;
  • голова Миколаївської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Рубік Симонян.
Коментарі:
  • заступниця головного лікаря з лікувальної справи КНП «Миколаївська обласна клінічна лікарня» Наталія Ткаченко;
  • начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай.

Ведуча: Оксана Хмельова.

Інші випуски
Більше відео