02.10.2020. Радіодень. Європейський день моря в Миколаєві

2 жов. 17:15


У програмі "Радіодень" дізнаємося: Чому в країнах Євросоюзу зацікавлені в тому, щоб підприємства морської галузі України вивчали та застосовували в організації та веденні бізнесу європейський досвід? Які можливості відкриває ця співпраця для українських підприємств? Які миколаївські підприємства в сфері суднобудування працюють за європейськими принципами і стандартами? Що потрібно зробити, щоб пришвидшити адаптацію до європейських стандартів? Чому європейські партнери прагнуть до співпрацювати з українськими представниками морського бізнесу? Якими є перспективи індустрії суднобудування й розвитку морської галузі? Завдяки яким європейським проєктам дбають про екологічний стан Чорного моря?

Гості студії: організатор круглого столу "Місце України в європейській морській спільноті. Майбутнє та перспективи морської галузі в умовах глобальних економічних викликів" Артем Ващиленко, виконавчий директор Морського кластеру України Роман Ханжин.

Коментарі телефоном: ініціатор створення Морського кластеру України Сергій Покуй (Які є напрацювання щодо підготовки кадрів у профільному виші й забезпечення фахівців роботою на профільному підприємстві), експертка проєкту ЄС - ПРООН «Удосконалення екологічного моніторингу Чорного моря: обрані заходи» (EMBLAS-Plus) Олена Марушевська.

Ведуча програми - Тетяна Бакоцька.

 

Інші випуски
Більше відео