25.05.2020. Дистанційне навчання: психологічний аспект

25 тра. 12:15


З вересня в школах збережуть технології дистанційного навчання. Також за індивідуальним підходом учителі коригуватимуть знання того матеріалу, що  учні опановували під час карантину. Про це в програмі “Сніданок з 1+1” 20 травня 2020 року розповіла т.в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій. На сайті «Нова українська школа», співзасновниця ГО “Смарт освіта” Зоя Звиняцьківська розмістила статтю «Проблеми / можливості дистанційного навчання». Авторка наголошує, що стрес через організацію дистанційного навчання відчули всі учасники освітнього процесу. У тому числі, батьки учнів. Зокрема, тому, що змушені замість учителів, пояснювати складні приклади і незрозумілі моменти, контролювати виконання завдань, які діти виконують вдома.

Чому дистанційне навчання стало стресовим?

Яким чином проблеми, що виникли під час дистанційного навчання, можна перетворити на можливості для школярів досконало опанувати навички вчитися самостійно?

Завдяки яким заняттям можна знизити психоемоційну напругу, що виникає в школярів та батьків? Яким чином можна підвищити мотивацію учнів вчитися під час дистанційних занять?

 Гості студії:

  • кандидат психологічних наук, член Української асоціації організаційних психологів та психологів праці, практичний психолог Інклюзивно-ресурсного центру №3 Миколаївської міської ради Дмитро Прасол,
  • арт-терапевтка, керамістка Олена Поліщук.

Коментарі телефоном:

  • експертка Міжнародної навчальної програми Лондонського університету Святого Джорджа та Університету Уорвіка "Ментальне здоров’я людства після та під час пандемії", доктор наук Аїда Болівар,
  • мама трьох школярів Владлена Русова,
  • мама школярки Марина Романенко.

Ведуча програми - Тетяна Бакоцька.

 

Інші випуски
Більше відео