Філії Суспільного проводять спільні ефіри про найважливіші події року  

Філії Суспільного проводять спільні ефіри про найважливіші події року  

26 гру. 2018

Як області живуть в умовах воєнного стану, про громадський транспорт і вартість проїзду та про монетизацію пільг - щовечора з 26 по 28 грудня о 19:20 в ефірі телеканалу «Скіфія» відбудуться спільні підсумкові програми “Тема дня” про найбільш значущі події цього року.           

Миколаївська філія Суспільного планує включення від колег з інших регіонів, обміняються сюжетами про досвід з різних куточків країни. Таким чином команди суспільно-політичного мовлення зберуть найкращі практики і обміняються прикладами вирішення спільних проблем.

На 26 грудня – день завершення воєнного стану, Миколаївська філія Суспільного  запланувала поговорити про його підсумки разом із колегами з Одеської філії: 27 грудня заплановано спільний ефір зі Львівською філією на тему «Громадський транспорт». Для Миколаєва – це традиційна проблема: більшість маршрутів міста обслуговують мікроавтобуси, їх технічний стан – предмет постійної критики до того ж, перевізники періодично вимагають підвищення плати за проїзд. 28 грудня говоритимемо спільно з колегами з Кропивницького про монетизацію пільг: які пільги логічніше було б замінити грошовими виплатами, як це вплине на відповідні бюджети і на добробут громадян?

“Такі ефіри – це практичне втілення нашого основного завдання - Зробити Україну командою. Плюс ще й можливість колегам попрацювати разом на відстані”, – каже виконавча продюсерка суспільно-політичного мовлення Марія Фрей.

Керівник творчої групи «Тема дня» Миколаївської філії Суспільного Федір Бондар розповів, що готуючись до спільних підсумкових ефірів 26-28-го грудня, намагалися обрати теми, актуальні не лише в масштабі країни, але й особливо близькі миколаївцям.

Сама по собі ідея влаштовувати спільні ефіри – цілком логічна і може застосовуватись частіше. А теми можуть стосуватися не лише спільних проблем, а – в першу чергу, досвіду у вирішенні цих проблем", — каже Федір Бондар. -  Про підсумки воєнного стану мали обговорювати разом з колегами Одеської філії. Ми – сусідні області, причорноморські, основна частина ВМС розташовані саме в наших областях. На жаль, вже 26 грудня стало відомо, що одеські колеги були змушені змінити тему – через іншу резонансну подію, але вони надали нам контакт представника Південного Оперативного Командування, чий коментар ми обов’язково використаємо в програмі. В нашій студії підсумки воєнного стану коментуватиме політтехнолог Олександр Ухмановський».

Нагадаємо, 21 грудня в ефірі 21 радіостанцій Суспільного — UA: Українське радіо — звучали підсумкові міжрегіональні радіомости на найбільш актуальні теми, що хвилювали суспільство цьогоріч.

Також, 28 грудня відбудуться підсумкові #Звіти_наживо з головами міських і обласних рад в ефірі телеканалів Суспільного UA: ВОЛИНЬ, UA: ЖИТОМИР, Запоріжжя, UA: ЛЬВІВ, Миколаїв та UA: РІВНЕ.