UA: МИКОЛАЇВ організував акцію на підтримку людей із синдромом Дауна

UA: МИКОЛАЇВ організував акцію на підтримку людей із синдромом Дауна

22 бер. 2021

21 березня ньюзрум UA: МИКОЛАЇВ ініціював серед колективу філії акцію підтримки до Всесвітнього дня людей із синдромом Дауна. 

Читайте також: Суспільне — серед лідерів із дотримання гендерного балансу

Акцію організувала кореспондентка новин Світлана Кльосова.

«Я неодноразово знімала матеріали про діток із синдромом Дауна. Вони цікаві та світлі і заслуговують на правильну, неупереджену увагу з боку суспільства. Я запропонувала колегам ідею зі шкарпетками і вони радо погодилися. Думаю, це гарний приклад, що кількість людей, які руйнують кордони між людьми з різним станом здоров’я, збільшується», — розповіла Світлана.

Журналісти та керівники Миколаївської філії Суспільного одягнули шкарпетки різних кольорів, як символ толерантності та задля підвищення рівня поінформованості про синдром Дауна та інтеграцію в суспільстві людей з ним.

«Ідея взяти участь в акції належить кореспондентці Світлані Кльосовій – саме вона найчастіше надихає. Світлана – дівчина з надзвичайно високим рівнем емпатії та з вмінням влучно і точно пояснити, чому це треба зробити. Власне, ми не сперечаємось. Підтримка, нехай й така, цим дітям та їхнім сім’ям потрібна. Сонячні кажуть про таких дітлахів. І вони дійсно «сонячні» – щирі, ласкаві, добрі. А ті, хто їх виховують – надихають. Тому що має бути внутрішня сила і незламність. Тому 21 березня наш колектив, завдяки Світлані, одягнув різнокольорові шкарпетки», — зазначає шефредакторка новин Марія Савицька.

За словами тимчасово виконувачки обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галини Щерби, такі акції – це вже традиція для працівників і ще одна можливість привернути увагу суспільства до проблем людей із синдромом Дауна.

«Активно долучилися до відзначення цієї дати ще у 2019 році, тоді наші ведучі присвятили їй ранковий ефір, вели його у різних шкарпетках, підготували цикл тематичних матеріалів. Цього разу ініціативу проявили новинарі, — каже Галина Щерба. Цінно, що молодь не обмежується лише виробничими завданнями, а займає активну життєву позицію. Ми хочемо звернути увагу суспільства на те, що кожна людина особлива, навіть, якщо не схожа на інших».

Нагадаємо,  UA: Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці, інстаграм-сторінці; та UA: Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.