UA: Українське радіо Миколаїв мовить з нової студії

UA: Українське радіо Миколаїв мовить з нової студії

5 лют. 2021

Відучора, 4 лютого, UA: Українське радіо Миколаїв транслює свої ефіри з нової студії. Вона має сучасну звукоізоляцію, яка поглинає звук і не відлунює.

Читайте також: 11 проєктів перемогли на конкурсі «Створюй із Суспільним. Розслідування». Один з них — від Миколаєва

Ремонт приміщення для студії та апаратної радіо проводився з літа 2020-го року. Оновлено матеріально-технічну базу. Прокладено нові канали передачі даних. Телевізійні прямі ефіри програми «Радіодень» забезпечує апаратно-студійний блок телебачення. Завдяки цьому вдалося значно покращити картинку.


Побудова студії радіо в будинку телебачення дало можливість вивільнити повністю будівлю радіо для подальшої передачі в оренду.

«Побудова студії та апаратної радіо в будинку телебачення було завершальним етапом об’єднання радіо та телебачення в одній будівлі. Що значно поліпшує комунікацію між співробітниками, покращує якість ефіру, зменшує навантаження на технічну та творчу групи», — зазначає менеджер Миколаївської філії Суспільного Дмитро Лугінець.

Над створенням декорацій та оздобленням нової радіостудії філії працювала вся команда Суспільного Миколаєва.

«Перший прямий ефір ми всі чекали з хвилюванням, — розповідає редакторка радіо Оксана Хмельова. — Як працюватиметься в новій студії: чи не буде проблем зі звуком, чи зможемо включити коментарі телефоном, чи вдасться синхронізувати роботу радійної та телевізійної команд. Адже програма «Радіодень» виходить в телевізійному форматі, тому треба враховувати багато чинників. Приємно, що всі спрацювали професійно, ефір вийшов динамічним і цікавим. Звичайно, і технікам, і редакторам доведеться ще звикати до роботи в новій радіостудії, але ми сподіваємося, що це початок позитивних змін».

Нагадаємо, слухати UA: Українське радіо Миколаїв можна у прямому ефірі на приймачах: Миколаїв — 92 FМ, Первомайськ — 105,9 FМ, на сайтах UA: МИКОЛАЇВ та http://ukr.radio/radio-mk, а також в мобільному застосунку suspilne.radio.