«Виборчий округ. Дебати»: правила та таймінг проєкту UA: МИКОЛАЇВ

«Виборчий округ. Дебати»: правила та таймінг проєкту UA: МИКОЛАЇВ

20 лис. 2020

Сьогодні, 20 листопада, о 19:20 у прямому ефірі телеканалу UA: МИКОЛАЇВ та UA: Українське радіо Миколаїв відбудеться прямий ефір телепроєкту «Виборчий округ. Дебати» із кандидатами на посаду Миколаївського міського голови Олександром Сєнкевичем та Владиславом Чайкою.

Дивіться телепроєкт онлайн на сайті філії, на фейсбук-сторінці Суспільне Миколаїв або ютуб-каналі. Слухати пряму трансляцію можна в ефірі UA: Українського радіо Миколаїв на частотах в Миколаєві — 92,0 FM та Первомайську — 105,9 FM.

З огляду на суспільний інтерес до формату проєкту «Виборчий округ. Дебати», публікуємо більш детальний план програми.

Програма складатиметься із таких блоків: 

  • Блок І. Вступна промова кожного з кандидатів.
  • Блок ІІ. Запитання від журналістів (по промові кандидатів)
  • Блок ІІІ. Запитання від ведучого (по аналізу діяльності кандидата або його передвиборчої програми)
  • Блок ІV. Топ проблеми міста.
  • Блок V. Запитання від журналістів (по топ проблемах міста)
  • Блок VІ. Віч-на-віч.
  • Блок VІІ. Запитання від журналістів (за результатами перехресних дебатів кандидатів)
  • Фінальна промова кожного з кандидатів.

Жеребкування, яке визначить порядок виступів учасників у кожному блоці програми, проведуть в прямому ефірі на початку програми.

Розпочнеться «Виборчий округ. Дебати» із вступного слова учасників. Обидва кандидати для цього матимуть по 2 хвилини. 

В ІІ, V, VІІ блоках на запитання журналістів, згідно з таймінгом програми, — 30 секунд. Кандидати відповідають по черзі на одне запитання від представників місцевих ЗМІ щодо викликів регіону, щодо команди кандидата, аналізу його роботи та інше. На відповіді — до 2 хвилин. 

У ІІІ блоці ведучий ставитиме запитання,  які підготовлені редакторською групою Суспільного. На запитання — 30 секунд, для відповідей від учасників проєкту — по 2 хвилини.

У ІV блоці кандидати відповідають по черзі на одне запитання, що пов’язано з топ проблемою  міста. На запитання — 1 хвилина, для відповідей від учасників проєкту — по 3 хвилини. Після відповіді одного кандидата інший має 1 хвилину на репліку. 

VІ блок — це перехресні дебати учасників. Опоненти ставитимуть один одному три запитання на будь-яку тему. Вступного слова для кандидатів цей блок не передбачає. На запитання — 30 секунд, 2 хвилини — на відповідь. 

Завершиться ефір проєкту «Виборчий округ. Дебати» фінальними промовами учасників. Кожен із кандидатів матиме для слова 1 хвилину. 

Окреме правило: у випадку, якщо кандидат образив іншого кандидата, його команду чи окремого її члена, то опонент має 30 секунд на репліку-відповідь. 

За дотриманням таймінгу стежитиме модератор проєкту — ведучий UA: МИКОЛАЇВ Федір Бондар. На початку кожного блоку він матиме час для озвучення теми та правил дискусії учасникам ефіру, у IV блоці програми ведучий ставитиме питання по топ проблемах міста.

Також у студії будуть присутніми 2 представника місцевих ЗМІ. 

Загалом, тривалість прямого ефіру «Виборчий округ. Дебати» становитиме 80 хвилин. Якщо хтось із двох кандидатів не з’являється для участі у програмі, то прямий ефір проєкту скорочується пропорційно на 50%.

Зазначимо, попередньо ефір «Виборчий округ. Дебати» було заплановано на 19 листопада, однак  було перенесено через анонімне повідомлення про замінування будівлі Миколаївської філії Суспільного.

Нагадаємо, упродовж 6-21 жовтня на телеканалі UA: МИКОЛАЇВ вийшло 11 випусків проєкту «Виборчий округ. Місцеві». Це прямоефірне шоу команди Суспільного, де кандидати на посади  голів  найбільших у області ОТГ, депутатів обласної та міських рад презентували власні передвиборчі програми та відповідали на гострі запитання виборців,  журналістів і  незалежних експертів.