Команда Суспільного Миколаєва інформуватиме про найважливіше у день виборів

Команда Суспільного Миколаєва інформуватиме про найважливіше у день виборів

23 жов. 2020

25 жовтня, у день голосування на місцевих виборах,  команда телеканалу UA: МИКОЛАЇВ та UA: Українського радіо Миколаїв інформуватиме про найважливіші події у день голосування. 

«Ми запланували випуски місцевих новин, репортажі і прямі включення з виборчих дільниць Миколаєва, а також виїзд у «проблемний» віддалений район області, підсумок дня підіб’ємо у прямому ефірі. Для спеціального випуску програми «Сьогодні. Головне» підготуємо аналітику та запросимо експертів. Наша команда має чималий досвід висвітлення перебігу виборів, і 25 жовтня ми подамо оперативну та повну інформацію на всі платформи Суспільного Миколаєва – радіо, телебачення та діджитал», — зазначає тимчасово виконувачка обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба.

Читайте також: «Виборчий округ. Місцеві» на UA: Миколаїв. Де переглянути 11 випусків проєкту

Телевізійна команда Суспільного Миколаєва готує випуски телевізійних новин у неділю о 14:00 та 17:00, де наживо розповідатиме про ситуацію на дільницях та голосування, яке цьогоріч відбуватиметься за певними правилами через карантин. О 19:00 на телеканалі UA: МИКОЛАЇВ — спецвипуск прямоефірного шоу «Сьогодні. Головне», у програмі ведучі Суспільного обговорять головні новини дня виборів та перші підсумки з експертами. 

На UA: Українському радіо Миколаїв планується о 17:10 спецпроєкт «Тема дня. Місцеві вибори – 2020». Інформація про хід голосування, про ситуацію на виборчих дільницях, у тому числі про зафіксовані порушення, про роботу дільничних комісій різного рівня, про дотримання протиепідемічних заходів – про все це слухачі дізнаватимуться у режимі прямого ефіру.

За словами редакторки UA: Українського радіо Миколаїв Оксани Хмельової, творча група готує репортажі з різних дільниць, включення з коментарями від представників ГМ «ОПОРА» у Миколаївській області, інформацію про особливості голосування на нинішніх місцевих виборах від експертів та правозахисників. О 21:30 із узагальненою інформацією планується включення у виборчий марафон на UA: Українське радіо.

«Це не перші вибори колективу новин. У нас є відпрацьовані схеми та стратегії. Є люди, яким подобається працювати саме там, де відбуваються порушення. В неділю робочий день частини ньюзруму розпочнеться о 7:00 ранку, для іншої частини він закінчиться після 23:00. Це цікавий досвід для всіх нас, час для того, щоб вдосконалити свої аналітичні навички та критичне мислення. Я впевнена, ми достойно представимо Суспільне під час цих виборів. І максимально всебічно зможемо показати процес волевиявлення миколаївців», — зазначає шефредакторка новин Суспільного Миколаєва Марія Савицька.

Дивіться оперативні новини про вибори на Миколаївщині — на сайті suspilne.media та на діджитал-платформах Суспільного Миколаєва: сайт mk.suspilne.mediaсторінці Суспільне Миколаїв у Facebook, Instagram-сторінка, YouTube-каналі філії та Telegram-каналі.

«Найбільша відповідальність в цей день буде саме на наших регіональних ньюзрумах. Вони готують для своєї місцевої аудиторії три телевізійні випуски Новин, працюватимуть для загальнонаціональних Новин на UA: ПЕРШИЙ. Закриватимуть своїми включеннями і репортажами щогодинні ефіри на Українському радіо. Новини на радіо Промінь. Ну і, звісно, цифрові платформи — найоперативніші майданчики. Не забуваємо, що і вечірній марафон Суспільної Студії теж частково буде підтримуватись кореспондентами Новин», – розповів генеральний продюсер інформаційного мовлення Суспільного Федір Скрипник.

За словами Федора Скрипника, незважаючи на таке навантаження у день виборів, багато регіональних новинарів планують оперативно інформувати про перебіг подій і на радіохвилях і підбити підсумки у вечірньому телевізійному ефірі «Сьогодні. Головне».