Спецефір UA: Українського радіо Миколаїв до Дня захисника України

Спецефір UA: Українського радіо Миколаїв до Дня захисника України

13 жов. 2020

До Дня захисника України 14 жовтня UA: Українського радіо Миколаїв підготувало спецефір і тематичні міжпрограмки.

У ранковому радіоефірі з 7:10 до 8:00 відбудеться прямий ефір із записом історика Юрія Котляра про українське військо в різні історичні часи, про підтримку народом своїх воїнів. 

О 12:10 розпочнеться прямий ефір за участі учасника АТО Іллі Зелінського. Радіослухачі також почують репортаж з Кафедрального собору на Садовій.

Протягом дня в радіоефірі лунатимуть тематичні міжпрограмки та привітання:

  •  Вітання від військового капелана Андрія Зелінського;
  •  Вітання і материнське благословення від матері учасника АТО Антоніни     Смирнової;
  •  Про жінку-захисницю і обов’язок кожного захищати свою країну розкаже командиркаокремої артилерійської бригади ім. генерала- хорунжого О. Алмазова, лейтенантка Альона Кузмичова;
  •  Вітання волонтерів і побажання миру від ветерана АТО Віктора Мойсєєва;
  •  Вітання зі святом і побажання від волонтера, учасника АТО Сергія Параскуна;
  •  Про мужність і героїзм українських воїнів розкаже учасник АТО, художник, письменник, автор книги «Перемир’я на Сході України» Геннадій Молчанов;
  •  Вітання зі святом захисника України від дітей учасника АТО.

Наприкінці дня, о 20:10 в програмі «Український клуб» про жінку на війні розкаже  командирка окремої артилерійської бригади ім. генерала-хорунжого О. Алмазова, лейтенантка Альона Кузмичова.

«У День захисника України на UA: Українському радіо Миколаїв протягом дня слухачі почують історичний екскурс, інтерв’ю із місцевими військовослужбовицею, добровольцем, волонтером, письменником-учасником АТО, з тими знайомими і незнайомими миколаївцями, яким дякуємо за мир і вшановуємо як героїв. Не оминають ведучі і гендерної теми, яка знову і знову спонукає до обговорення ролі жінки на війні. Плануючи цей святковий ефір, команда ставила собі за мету звернути увагу слухача на спадкоємність військових традицій та бойового духу і сповнитися гордістю за своїх земляків», —  зазначає тимчасово виконувачка обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба.

Нагадаємо, UA: Українське радіо у Миколаївській області  можна слухати на частотах: Миколаїв — 92,0 МГц, Первомайськ — 105,9 МГц, на сайті UA: МИКОЛАЇВ та в мобільному застосунку suspilne.radio.