На UA: МИКОЛАЇВ вийде спецпроєкт до свята медійників

На UA: МИКОЛАЇВ вийде спецпроєкт до свята медійників

15 лис. 2019

До Дня працівників радіо, телебачення і зв’язку команда ранкового шоу «Новий день» UA: МИКОЛАЇВ підготувала спецпроєкт. Перші сюжети спецпроєкту вийдуть в ефір, а також на фейсбук-сторінці каналу вже напередодні професійного свята — 15 листопада

Кожен випуск — історії працівників телерадіокомпанії та її ветеранів, їхні спогади й думки про сучасне теле- та радіовиробництво.

Працювала над циклом редакторка ТГ «Ранок» Ольга Руда. Вона розповіла, як народилася ідея: «Мені цікаво працювати над цим проєктом, над кожним його випуском. Я хотіла знову поспілкуватися з людьми, які фактично привели мене в професію, і для мене було великою честю працювати з ними. Я вважаю своїм обов’язком нагадати нинішнім молодим колегам про історію нашого радіо й телебачення та про особистості, які давно стали місцевими легендами».

У перших випусках глядачі побачать заслуженого журналіста України, «Людину року – 2000» Олександра Митрофанова, який очолював МОДТРК у 2000–2014 рр.,  режисера Віктора Завізіона, який 40 років віддав роботі на ТБ, та редакторку UA: Українське радіо Миколаїв Неллі Толмач.

«У межах ранкового шоу ми показуємо життя з різних боків. Героями наших сюжетів були представники різних соціальних груп, різних професій. Якось ми подумали, а чому б не приділити увагу й своїй? Цей проєкт — нагода розповісти про тих, хто свого часу творив історію миколаївського телебачення й радіо, і тих, хто творить її нині», — зазначає керівниця ТГ «Ранок» Галина Щерба.

За словами лінійної продюсерки UA: МИКОЛАЇВ Тетяни Мілякіної, робота для миколаївського слухача й глядача стала способом життя для багатьох. У різний час студія  кілька разів змінювала назву. Сьогодні це частина Суспільного мовника, і працівники створюють новий медіапродукт, який відповідає потребам суспільства та журналістським стандартам. І саме тому тут вирішили розповісти про шлях миколаївського телебачення й радіо від державного до Суспільного.

«Від державного до суспільного: девяносто років в ефірі миколаївське радіо й шістдесят років студія телебачення. Запустивши до  нашого професійного свята та ювілею студії цикл сюжетів у ранковій програмі філії «Новий день» і міжпрограмок, ми хотіли розповісти про людей, які працювали на миколаївському телебаченні й радіо, творили його історію, пригадати цікаві факти», — прокоментувала Тетяна Мілякіна.

Нагадаємо, 16 листопада в Україні відзначають День працівників радіо, телебачення і зв’язку. Це свято започаткували 1994 року на підтримку ініціативи медійників.