«Час обирати журналістські стандарти» — журналісти UA: МИКОЛАЇВ організували тренінг

«Час обирати журналістські стандарти» — журналісти UA: МИКОЛАЇВ організували тренінг

12 вер. 2019

За матеріалами п’ятого ювілейного всеукраїнського «Донбас Медіа Форуму 2019», який відбувався в Харкові 5-6 вересня, журналісти UA: МИКОЛАЇВ організували тренінг для своїх колег. 

Команда Миколаївської філії UA: Суспільне мовлення щороку бере участь у форумі. Цього року «Донбас Медіа Форум 2019» відвідали кореспондентка ТО «Бюро новин» Вікторія Чернявська, редакторка творчої групи «Тема дня» Катерина Лисюк та редакторка UA: Українське радіо Миколаїв Тетяна Бакоцька.

Вікторія Чернявська розповіла колегам про проблеми й перспективи мобільної журналістики в сучасній редакції, різновиди мобільного відео, принципи його оформлення для сторінок у соцмережах. Разом вони обговорили гейміфікацію роботи редакції, проєкти з медіаграмотності та способи роботи в умовах боротьби з пропагандою і мовою ворожнечі.

«Донбас Медіа Форум 2019» дав можливість ознайомитися з різними сучасними напрямами журналістики й побачити, як теорія реалізувалася на практиці в інших редакціях. Надзвичайно приємно мати змогу як самостійно розвиватися в цьому напрямі, так і допомагати рідному колективу дізнаватися щось нове. Дуже сподобалась ідея обміну отриманою інформацією. Плануємо разом із колегами й надалі влаштовувати невеличкі спільні тренінги», — прокоментувала Вікторія Чернявська.

Катерина Лисюк розповіла про основну тему й меседж цьогорічного «Донбас Медіа Форуму 2019» — час обирати журналістські стандарти. Також поговорили про те, що таке кібербулінг. Які прояви цифрового цькування та приниження існують і хто найчастіше за цим стоїть? Як протистояти цифровому булінгу?  

Особливу увагу спікерка приділила темі професійної підготовки журналістів: що треба змінити в класичній університетській журналістській освіті; як здобути максимум практичних знань за 4-5 років навчання у виші; як просувати контент свого каналу в соціальних мережах та залучати аудиторію.

«Кожна панель форуму, яку я відвідала, для мене важлива. Соціальні мережі вже давно стали майданчиком для булінгу журналістів, і практичні навички, як дати відсіч цькувальникам, будуть корисні всім моїм колегам. За допомогою цікавих лайфхаків ми зможемо залучити більшу аудиторію до перегляду UA: МИКОЛАЇВ у соціальних мережах. Але головним меседжем мого спічу було саме професійне навчання! Ти маєш постійно рухатися, постійно вчитися! Відвідувати різні тематичні семінари, форуми й школи. Адже коли зупиняєшся починаєш професійно вигорати, а це крах для журналістської кар’єри»,  розповіла Катерина Лисюк.

За словами лінійної продюсерки Миколаївської філії UA: Суспільне мовлення Тетяни Мілякіної, такі зустрічі української медіаспільноти надзвичайно важливі, адже для регіональних журналістів це також можливість узяти участь у майстер-класах, обміні досвідом і дискусіях.

«Час обирати журналістські стандарти гасло цьогорічного форуму. Стандарти Суспільного мовника є основою роботи творчих груп і Бюро новин нашої філії. Миколаївський глядач має отримувати об’єктивну, вичерпну й оперативну інформацію. Добре, коли після тренінгу наші журналісти діляться здобутими знаннями зі своїми колегами в редакції», — зазначила Тетяна Мілякіна

Нагадаємо, «Донбас Медіа Форум 2019» стартував 5 вересня, тривав два дні й зібрав понад 600 гостей: журналістів зі всієї України, іноземних експертів, представників нової влади та активістів громадських організацій. Долучилося до участі у Форумі і UA: Суспільне мовлення.