Журналістку Суспільного Валентину Гурову нагородили орденом княгині Ольги ІІІ ступеня

Журналістку Суспільного Валентину Гурову нагородили орденом княгині Ольги ІІІ ступеня

7 чер. 2023

6 червня Указом Президента України №316/2023 п’ятьох журналістів та журналісток Суспільного Мовлення відзначили державними нагородами України. За «вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної журналістики та інформаційної сфери, мужність і самовідданість, виявлені під час висвітлення подій повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України, багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність» орден княгині Ольги ІІІ ступеня отримала кореспондентка Суспільне Миколаїв Валентина Гурова.

Читайте також: П’ять проєктів журналістів Суспільного — переможці премії «Честь Професії»

Валентина Гурова знімає історії захисників і тих, хто мешкає поблизу фронту з 2016 року. Упродовж повномасштабного вторгнення Валентина виїжджала з військовими на позиції та знімала під час виконання бойових завдань. Фільмувала наслідки обстрілів, здійснених російською армією в деокупованих селах. У день підриву росіянами Каховської ГЕС вирушила знімати у Херсон.

«Вчора ми з командою відпрацювали в Херсоні і вчергове побачили людський біль, відчай, боротьбу, єдність і головне, чого війна не здатна відібрати в українців, — людяність. У такі моменти я чітко розумію — зробила правильний вибір професії. Пишаюсь бути частиною команди Суспільного, пишаюсь тим, що ми всі робимо», — каже Валентина Гурова.

Читайте також: Валентина Гурова, Суспільне Миколаїв: «Над нами летіли білі парашути — на них спускались снаряди»

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

На Миколаївщині 一 це телеканал Суспільне МиколаївУкраїнське Радіо Миколаїв та цифрові платформи: