#Лютий #Опір #Прилуки — телепрем’єра на Суспільне Миколаїв

#Лютий #Опір #Прилуки — телепрем’єра на Суспільне Миколаїв

24 бер. 2023

26 березня о 21:30 дивіться на Суспільне Миколаїв та інших місцевих каналах Суспільного Мовлення документальний проєкт Суспільне Чернігів #Лютий #Опір #Прилуки. Онлайн-трансляція ефіру — на сайтах місцевих каналів.

За два тижні після прем’єри на ютуб-каналі Суспільне Чернігів стрічка про ключові події та бої біля Прилук зібрала понад 1 000 000 переглядів. 

Читайте також: Місцеві канали Суспільного покажуть джаз-перформанс «Музика в облозі» 

Фільм #Лютий #Опір #Прилуки побудований на спогадах учасників бойових дій, які обороняли Прилуцький район на Чернігівщині у лютому та березні 2022 року. Команда проєкту зібрала свідчення, як українські воїни нищили еліту російських військ — гранатометами із засідок, мінометами, байрактарами, авіацією і навіть трофейними російськими танками. Це були як професійні українські військові, так і цивільні, змушені взяти до рук зброю.

Як зазначила раніше Надія Мартишко, авторка проєкту, спецкореспондентка Суспільне Чернігів, яка працює у Прилуках, герої фільму «спільно змогли змінити плани росіян із захоплення Києва, змусили їх ходити незручними шляхами, грузнути у болотах, блукати полями, здаватися в полон, боятися кожного шурхоту, бо скрізь на них чекали засідки»

Читайте також: #Лютий #Опір #Прилуки — новий документальний проєкт Суспільне Чернігів

#Лютий #Опір #Прилуки — вже другий фільм від команди Суспільне Чернігів, що докладно розповідає про історію оборони Чернігівщини. Перша стрічка — «Битва за Чернігів» мала три серії, які зібрали понад 3 мільйони переглядів на ютуб-каналі Суспільне Чернігів.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

На Миколаївщині 一 це телеканал Суспільне МиколаївУкраїнське Радіо Миколаїв та цифрові платформи: