“Міжнародний фестиваль повітряних зміїв Трихати 2019” відбудеться за інформаційної підтримки Суспільного мовника Миколаєва

“Міжнародний фестиваль повітряних зміїв Трихати 2019” відбудеться за інформаційної підтримки Суспільного мовника Миколаєва

17 тра. 2019

З 17 по 19 травня в с.Трихати Миколаївської області відбуватиметься Міжнародний фестиваль повітряних зміїв (кайтів) «Tryhutty International Kite Festival» - наймаштабніший захід серед подібних фестивалів в Україні. Учасниками фестивалю є професійні кайтери з усього світу.

Суспільне Миколаївщини стало інформаційним партнером події.

Продюсер Миколаївської філії Олександр Рубан розповів, що для нинішнього складу команди філії таке масштабне висвітлення фестивалю протягом 3-х днів – це перший досвід.

«На фестивалі 17-19 травня працюватиме пересувна телевізійна станція (ПТС) із Кропивницького. Постійно радилися, спілкувалися з організаторами, виїжджали на локацію, намагалися врахувати всі дрібниці при організації зйомок. 17 травня заплановано кілька прямих трансляцій на телебаченні, радіо та на нашій сторінці у мережі Facebook. Відзнятий і змонтований матеріал будемо транслювати після закінчення фестивалю. Хочемо, щоб про такі заходи дізналося якогомога більше глядачів та слухачів Суспільного мовника. Це цікаво і видовищно», — розповів Олександр Рубан.

Організатори обіцяють перевершити попередні роки за масштабністю святкування. Для відвідувачів підготували: шоу нічних польотів LED-кайтів; тематичні майстер-класи, у т.ч. з виготовлення повітряних зміїв; насичену концертна програму за участі зірок української естради; анімаційно-розважальну програму для дітей та дорослих; ярмарок смачних страв та сувенірної продукції. Також в рамках фестивалю вперше відбудуться Всеукраїнські змагання із запусків кайтів серед учнівської молоді.

«Рівень «Tryhutty International Kite Festival-2019» з моменту його заснування значно виріс. І справжнім досягненням для усіх нас стало внесення його в цьому році до світових та європейських фестивальних календарів. Тому медіа-підтримка Суспільного є важливою і своєчасною, адже, зокрема, завдяки прямому включенню маємо можливість показати та розказати, як організовується фестиваль, поділитися досвідом з усією Україною», —  зазначила Тетяна Безмощук, головна організаторка «Tryhutty International Kite Festival-2019», голова ГО «Сила Єднання».

Перший день фестивалю, 17 травня, буде транслюватися наживо на Суспільному Миколаєва. Глядачі зможуть побачити гостьові студії просто неба: 09:00-9:30, 13:40 – 14:10, 17:10-17:36, о 12:15 з місця події вийде в прямий ефір одночасно на телебаченні, радіо і сторінці у Facebook програма «Радіодень» про «Розвиток туризму в громадах», заплановано включення в новини. Слухачі UA: Українського радіо Миколаїв матимуть змогу долучитися до трансляції з 20:10 до 20:30. 18-19 травня команда Миколаївського Суспільного на фестивалі робитиме записи, які згодом вийдуть в ефірі на телеканалі та радіо. Тож найкращі моменти, інтерв’ю та все найцікавіше можна буде побачити на телеканалі «Миколаїв» та почути на UA: Українське радіо Миколаїв.


З програмою Міжнародного фестивалю повітряних зміїв (кайтів) «Tryhutty International Kite Festival» можна ознайомитися тут.