До Дня вишиванки Миколаївська філія Суспільного провела телемости

До Дня вишиванки Миколаївська філія Суспільного провела телемости

16 тра. 2019

16 травня у ранковому ефірі програми «Новий день» Миколаївської філії Суспільного вишиванка об’єднала мешканців різних регіонів України — Миколаєва, Одеси та Житомира. Ведучі «Ранків» під час телемостів до Всесвітнього дня вишиванки представили особливості символіки українського одягу у своїх регіонах і розповіли, як у них святкують День вишиванки.

До студії прямого ефіру в Миколаєві завітала дизайнерка Олена Тригуб. Вона представила нову вишивану колекцію, яку склали дипломні роботи студентів одного з миколаївських вишів. Майстрині використали як традиційні елементи орнаменту, так і новаторські, а особливістю колекції стали мотиви картин Марії Приймаченко. Ці роботи побачили глядачі UA: ЖИТОМИР.

 

Із ранковими ведучими Іриною Федоровською та Тетяною Макушевою під час інтерактиву на Фейсбуці миколаївці поділилися власними світлинами у вишитому одязі та історіями, із ним пов’язаними. Сьогодні вже не стоїть питання, що таке вишиванка – модний тренд чи символ патріотизму? Для нас, нинішніх, - це не просто вишита сорочка, а оберіг, святиня і місточок між поколіннями і регіонами. І саме це творча група продемонструвала у ранковому ефірі.

До того ж, миколаївські ранківці відзняли сюжет про одну із хранительок традицій вишивання на Миколаївщині – Жанну Семененко-Руських з м. Первомайськ, понад  30 років вона створює вишиті шедеври.

 

Також у ранковому ефірі UA: Українського радіо Миколаїв поспілкувались з політикинею, громадською діячкою Катериною Стоколяс на тему: "Вишиванка як символ української культури". А також до радійної студії завітав директор Миколаївського коледжу культури та мистецтв Сергій Мицик, який розповів про святковий концерт "Палітра степу вишита мистецтвом" до Дня вишиванки та річниці заснування Миколаївського коледжу культури та мистецтв".