Воєнні кореспондентки Суспільного отримали нагороди

Воєнні кореспондентки Суспільного отримали нагороди

21 лют. 2023

20 лютого від імені Міністра оборони України Олексія Резнікова кореспондентки Суспільного Мовлення Олександра Новосел та Валентина Гурова отримали відзнаки з нагоди Дня військового журналіста України. Їх вручила заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр

Читайте також: Японія передала Суспільному Мовленню обладнання для прямих включень за несприятливих умов

Журналістки Суспільного, роботу яких відзначило Міністерство оборони України

  • Олександра Новосел, лінійна продюсерка Суспільне Харків

Фото — з особистого архіву Олександри Новосел

Олександра знімала велику війну з першого дня, коли у Харкові з’явилися блокпости. У перервах між численними повітряними тривогами команда Суспільне Харків отримувала інформацію від військових та рятувальників і повідомляла на цифрових платформах життєво важливу інформацію для мешканців. Олександра також отримала відзнаку від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

«Мені важко називати себе військовою кореспонденткою. Як на мене, це специфіка професії, я ж 24 лютого опинилася на війні у себе вдома, в Харкові. Прокинулася від вибухів і пішла працювати. Мені не потрібна якась окрема мотивація. Це мій дім, моя країна. Росіяни окупували дім моїх батьків, і я хочу, щоб вони відповідали за свій злочин, кожен. Моя робота — показувати правду про те, що тут робить росія», — говорить Олександра Новосел.

Про досвід роботи журналісткою з початку повномасштабного вторгнення Олександра написала в блозі для нашого сайту.

  • Валентина Гурова, кореспондентка новин Суспільне Миколаїв

Фото — з особистого архіву Валентини Гурової

Валентина багато працювала із військовими, виїжджала з ними на позиції та знімала під час виконання бойових завдань. Фільмувала наслідки обстрілів, здійснених російською армією в деокупованих селах, одна з перших знімала звільнену Снігурівку.

«Я почала знімати війну у 2016-му, коли виїжджала на Донеччину із волонтерами. Та тоді й уявити не могла, що одного дня прокинусь від вибухів у рідному Миколаєві і стану цивільним журналістом у зоні бойових дій. Саме робота від початку повномасштабного вторгнення не дала впасти у відчай, хотілось показати всьому світові, що росія робить із мирним Миколаєвом, із життями людей. У мене була і є зброя — мікрофон і камера, у цій війні ми приречені на перемогу та сьогодні повинні відстоювати інформаційний фронт», — говорить Валентина Гурова.

Раніше відзнаки від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення отримали головний редактор новин Суспільне Харків В’ячеслав Мавричев, лінійна продюсерка Суспільне Харків Олександра Новосел і кореспондент Суспільне Миколаїв Олександр Гордієнко.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

На Миколаївшині 一 це телеканал Суспільне МиколаївУкраїнське Радіо Миколаїв та цифрові платформи: