"Ранківці" Суспільного Миколаївщини вдосконалюють знання з англійської мови

14 бер. 2019

Редакція "Нового дня" Миколаївської філії Суспільного вдосконалює свої знання іноземної мови з акцентом на розмовному аспекті.

Щопонеділка після прямого ефіру команда Суспільного Миколаївщини збирається разом і вивчає англійську. Інтерактивні заняття допомагають розібратися із часами й неправильними дієсловами, моделювання ситуацій покращують розмовні навички, а цікаві завдання сприяють швидкому засвоєнню інформації.

"Світ розвивається неймовірно швидко, щодня з’являється безліч нових можливостей відкрити його для себе з нового боку. Що вже казати про журналіста, який постійно має справу з купою інформації — збирає факти, шукає героя для сюжету, планує зйомку, завжди має бути в курсі всіх подій, зазначає керівниця творчої групи "Ранок" Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба. — У XXI столітті важливою складовою кар’єрного успіху є знання англійської мови. Одного разу під час планування мої колеги озвучили бажання вдосконалити навички говоріння англійською, і ми знайшли можливість реалізувати цю ідею".

До занять з англійської долучилися й стажерки, які протягом місяця проходили практику на суспільному телеканалі "Миколаїв".

"Ми поглиблено вивчаємо англійську в університеті. Я рада, що редакція знаходить час на саморозвиток та самовдосконалення, у наш час це дуже важливо. Під час інтерактивних уроків я поглибила й закріпила те, що вже знала, це дуже корисно під час вивчення мови», — розповідає практикантка Юлія Спінчевська.

До співпраці "ранківці" запросили викладачку англійської мови, волонтерку Олександру Попову, яка  переконує — сучасним журналістам знати іноземну мову обов’язково.

"Ми зараз ідемо в Європу, там англійська мова є найбільш вживаною. Та й не лише там, а й у всьому світі вона на першому місці. Нині не знати англійської це як не мати телефону незручно, незвично й взагалі якось дивно. Журналісту знання мови дає змогу користуватися англомовними джерелами інформації й вільно почуватися під час відряджень це дуже важливо", — поділилася міркуваннями Олександра Попова.

"Я вже давно хочу вивчити англійську мову. Добре, що заняття відбуваються у формі iнтерактиву, так запам’ятовується набагато більше інформації. Якщо ми припускаємося помилок, одразу ж їх розбираємо, усе стає зрозуміло. Єдине, хотілося б, аби залишалося більше наочного матеріалу, до якого можна було б повернутися, коли є вільний час, і повторити вивчене", — зазначає режисерка Миколаївської філії Суспільного Мар’яна Назаренко.

Протягом місяця "ранківці" займатимуться з викладачем, а згодом удосконалюватимуть знання самостійно. Головне — знайти мотивацію та гарну компанію.