Миколаївська філія Суспільного відтепер мовить у широкоекранному форматі

Миколаївська філія Суспільного відтепер мовить у широкоекранному форматі

15 січ. 2019

З 14 січня 2019 року телеканал "Миколаїв" суспільного мовника Миколаївщини перейшов на новий формат мовлення, а саме здійснив перехід з поточного формату 4:3 у широкоекранний — 16:9.

За словами менеджера Миколаївської філії Суспільного Дмитра Лугінця, перехід мовлення телеканалу на широкоекранний формат 16:9 став можливим завдяки отриманій новій студійній техніці: чотирьох роботизованих камер Panasonic, контролера камери та супутнього обладнання, придбаного за підтримки Посольства США для нового суспільно-політичного проекту "Регіональні дебати".

"Саме цього обладнання не вистачало для переходу на сучасний формат мовлення. Також хочу порадувати наших телеглядачів, які дивляться прямі ефіри на digital-платформах, що відтепер вони можуть переглядати трансляції в HD-якості", — зазначив Дмитро Лугінець.

Головний інженер Миколаївського Суспільного В’ячеслав Бойченко розповів, що технічному персоналу вдалось за короткий строк змонтувати та запустити в експлуатацію нову студійну апаратну, провести комутацію та налаштувати старе обладнання ефірної апаратної для взаємодії з новою технікою.

"Ця важлива подія відкрила для Миколаївської філії Суспільного реальну можливість перейти на вищий рівень свого розвитку", — зазначила продюсерка Миколаївської філії Суспільного Анастасія Тімановська.

Нагадаємо, 21 грудня Олександр Лієв передав Миколаївській філії комплект нового телевізійного обладнання для студії: 4 камери-роботи, комп’ютери, екрани тощо. Обладнання придбали за кошти Державного Департаменту США для проекту "Регіональні Дебати".